0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Csalók koronavírus elleni „csoda tejet” árulnak

A csalók kreativitása nem ismer határokat. Most COVID-19 „gyógyító” tejet árulnak csillagászati összegekért Lengyelországban. A tejkamara tiltakozik.

A  koronavírus okozta félelmet használja ki néhány bűnöző, hogy becsapja az embereket. A napokban  „speciális”  COVID-19 csoda gyógyító tejet kezdtek el árulni.  Ezt az „elixírt” leggyakrabban az időskorúaknak kínálják, akik leginkább veszélyeztetettek a koronavírus terjedése miatt.

Az említett tej literenkénti ára 100 zloty, azaz 8000 Ft. Feltehetően egyszerű, sima tejről van szó, amely a lengyel üzletekben kb. 200 Ft-ba kerül.

A Lengyel Tejkamara közleményt adott ki, miszerint nem a lengyel tejtermelők és feldolgozók vesznek részt ebben szégyenteljes csalásban, ez kizárólag bűnözői körökhöz köthető.

A lengyel sajtó beszámolt róla, hogy a csalók más módon is kihasználják a világjárvány okozta félelmet és káoszt. Például hamis SMS-eket küldnek az alábbi tartalommal: „Minden állampolgár jogosult táplálkozási támogatásra a koronavírussal kapcsolatban.” A csalók sürgetik kiszemelt áldozataikat, hogy regisztráljanak az Egészségügyi Minisztérium oldalán a bankszámláik adataival. A bankszámlaszámok viszont nem a minisztériumban landolnak, hanem az általuk üzemeltetett hamis oldalakon, hogy az adatok birtokában további csalásokat tudjanak elkövetni.

Természetesen a csalók fantáziája nem merül ki a „gyógyító” tejben. Ott vannak még a csodatévő teafüvek, nyakban hordható betegségűző amulettek, és a lakásfertőtlenítés címén történő lopások.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: farmer.pl