0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az oroszok már a spájzban vannak

A tavasz szerencsére nem állítható meg! Most éppen jókor jön, hogy elfoglalhatjuk magunkat a szabadban, és alkalmazhatjuk a kertterápiát. Számtalan időszerű teendőt kell elvégeznünk ezekben a hetekben, amiben érdemes megfogadni Bálint gazda bölcs tanácsait, aki azt mondja, ne késlekedjünk, mert „az oroszok már a spájzban vannak.”

youtube://v/Q7eUzcHtGow

A frissen megjelent (2020 március-április) Kertbarát Magazinból kiderül, mit is jelentenek Bálint gazda szavai pontosan.

Az időszerű teendők jegyében útmutatót adunk a hortenziákhoz, mely fajtákat metsszük tavasszal, és melyek maradhatnak őszre. És mely fajtákat, hogyan metsszük, hogy hatalmas virággömbökkel ajándékozzanak meg bennünket.

Színes virágágyásokat alkothatunk akkor is, ha nincs kertünk: ültessünk dézsába, cserepekbe, ládákba, kaspókba minél több színpompás virágot az erkélyre, teraszra.

Milyen fajtákat célszerű, milyen fölben, és milyen színkombinációkkal érhetjük el a legjobb hatás? Részletesen bemutatjuk.

Kertünk tele van kincsekkel, faágakkal, lemetszett vesszőkkel, termésekkel, megszáradt virágfejekkel, számtalan ötletet adunk, hogyan díszítsünk vele, milyen húsvéti dekorációk készülhetnek belőle.

Jó kertészkedést és alkotást kívánunk a Kertbarát Magazinnal!

Forrás: Kertbarát Magazin