Back to top

Ez a krumpli kevésbé hizlal

A burgonya az egyik legnépszerűbb élelmiszer Németországban, sok fogyasztó számára azonban túl magas a szénhidráttartalma. A Kaufland áruházak most alternatív termékújdonságot kínálnak a diétázó burgonyakedvelőknek.

A Coronada burgonyafajta átlagosan 30 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos burgonyafajták. Ezzel a fajtával alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek készíthetők, olvasható a Kaufland honlapján.

Vásárlóink egyre inkább alacsony szénhidráttartalmú termékeket kérnek, amelyek beilleszthetők mindennapi életükbe

– mondta Dietmar Frötscher, a Kaufland Gyümölcs- és Zöldségbeszerzési részlegének vezetője.

Az új burgonyafajtát Linella márkanéven kínálják több másik alacsony szénhidráttartalmú terméket tartalmazó termékcsaládban. Több mint 20 éve együttműködő partnerükkel, az Europlant növénynemesítőivel különféle fajtatípusokat továbbfejlesztve sikerült az új fajtában a szénhidráttartalmat csaknem egyharmadával csökkenteni, és így "light" minősítéssel a piacra bevezetni.

A Linellát környezetbarát módon termesztik egyelőre Alsó-Szászországban családi vállalkozások, amelyek ellenőrzött módszerek szerint működnek és QS tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Rendszeresen árumintákat vesznek, hogy ellenőrizzék, a gumók valóban alacsony szénhidráttartalmúak-e. Míg a hagyományos burgonya 100 grammja 70, a Linella csak körülbelül 60 kalóriát tartalmaz. A gumó finom, lágy ízű, nem szétfővő típus, különösen salátának és sütésre való. Először a Németország délnyugati részén lévő élelmiszeráruházakban vezetik be, a nyár folyamán azonban az egész országban elérhető lesz, olvasható a Kaufland honlapján.

Forrás: 
kaufland

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Mindent kipróbálnak az ázsiai márványospoloska ellen

Ahogy az ázsiai márványospoloska meghonosodott az oregoni gyümölcsösökben, a termesztők sok új kérdéssel szembesültek. A keleti parti tanulságokat csak részben tudják hasznosítani az eltérő kultúrák és környezeti feltételek miatt. Ott nem termesztenek körtét és mogyorót, ami Oregonban fontos terménynek számít, és a poloska különösen kedveli.

Járványok szorításában

Napjainkban egyszerre kell megbirkóznunk humán- és állatjárványokkal. Előbbiek közül minket most elsősorban a koronavírus fertőzése állít komoly próbatétel elé, az állategészségügyi szakembereknek azonban időről időre meg kell küzdeniük olyan betegségekkel, amelyek adott esetben emberre is veszélyesek lehetnek.

Bécs a világ legzöldebb városa

Egy kanadai–amerikai tanácsadó cég, a Resonance Bécset választotta a világ legzöldebb városának. A nemzetközi Föld napja ötvenedik évfordulója alkalmából elkészített „The World’s 10 Greenest Cities 2020” vagyis a világ tíz legzöldebb városa 2020-ban című ranglistán több mint száz jelöltből választották ki a legjobb tízet.

Amit eszel, azzá leszel!

Nagy volt a sürgés,forgás Bag település határában ahol szombatonként ezentúl Autós Termelői Piac fog működni! Az Alsó Galgamenti település nagy örömmel adott otthont ennek a lehetőségnek hiszen, mint Palya Zoltán polgármester elmondta, jó közlekedési lehetőségekkel rendelkezik a terület és ezentúl kiváló minőségű hazai termékeket kínáló őstermelőknek és kistermelőknek ad otthont minden szombaton.

Amerikai ASP elleni vakcina kérdőjelekkel

Az Egyesült Államok kutatói kidolgoztak egy afrikai sertéspestis elleni oltást, amelyet a közeljövőben alkalmazni fognak az USA-ban. Ennek ellenére Kanadát és Európát valószínűleg nem fogja érdekelni.

Az Alpokban eltűnhetnek a gleccserek

Romlott a természetes környezet állapota Németországban. A szövetségi kormány vizsgálata a többi között kimutatta, hogy teljesen eltűnhetnek a gleccserek és kihalhat a védett rovarfajok 70 százaléka.

Több milliárd eurót gyűjtenek össze Európa erdeiben

Erdei gombákat, bogyókat, csonthéjasokat és gyógynövényeket az európaiak egynegyede gyűjti az erőben, aminek piaci értéke évente megközelíti a 23,3 milliárd eurót. A legszorgalmasabban a lettek.

Pozitív változások az USA tejtermelésében

Világszerte zajlanak arra irányuló kutatások és fejlesztések, hogy miként lehetne csökkenteni a szarvasmarha-tartás környezetre gyakorolt káros hatásait.

Palócság a tányéron

Ha valaki egy csöppnyi vadregényre vágyik, ki sem kell mozdulnia kicsiny hazánkból. A Cserhát az egyik legérintetlenebb része az Északi-középhegységnek; szelíd lankái és sajátos kulturális közege, mintha más világba repítené a látogatót. Bánkon, az egyedi hangulatú kis palóc településen, az IPOLY ERDŐ Zrt. vadászházában a hamisítatlan helyi konyhát is megismerhetjük.

Cseresznyeparadicsom betakarítása japán módra

Az AgriD Inc. vállalat az idén megkezdte a japán Inabe városában újonnan felépült üvegházában termesztett cseresznyeparadicsom szállítását. A 4,2 hektáros üvegház az egyik legnagyobb az országban.