Back to top

Ez a krumpli kevésbé hizlal

A burgonya az egyik legnépszerűbb élelmiszer Németországban, sok fogyasztó számára azonban túl magas a szénhidráttartalma. A Kaufland áruházak most alternatív termékújdonságot kínálnak a diétázó burgonyakedvelőknek.

A Coronada burgonyafajta átlagosan 30 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos burgonyafajták. Ezzel a fajtával alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek készíthetők, olvasható a Kaufland honlapján.

Vásárlóink egyre inkább alacsony szénhidráttartalmú termékeket kérnek, amelyek beilleszthetők mindennapi életükbe

– mondta Dietmar Frötscher, a Kaufland Gyümölcs- és Zöldségbeszerzési részlegének vezetője.

Az új burgonyafajtát Linella márkanéven kínálják több másik alacsony szénhidráttartalmú terméket tartalmazó termékcsaládban. Több mint 20 éve együttműködő partnerükkel, az Europlant növénynemesítőivel különféle fajtatípusokat továbbfejlesztve sikerült az új fajtában a szénhidráttartalmat csaknem egyharmadával csökkenteni, és így "light" minősítéssel a piacra bevezetni.

A Linellát környezetbarát módon termesztik egyelőre Alsó-Szászországban családi vállalkozások, amelyek ellenőrzött módszerek szerint működnek és QS tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Rendszeresen árumintákat vesznek, hogy ellenőrizzék, a gumók valóban alacsony szénhidráttartalmúak-e. Míg a hagyományos burgonya 100 grammja 70, a Linella csak körülbelül 60 kalóriát tartalmaz. A gumó finom, lágy ízű, nem szétfővő típus, különösen salátának és sütésre való. Először a Németország délnyugati részén lévő élelmiszeráruházakban vezetik be, a nyár folyamán azonban az egész országban elérhető lesz, olvasható a Kaufland honlapján.

Forrás: 
kaufland

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Málna és különleges bogyósok

Hagyományos bogyósgyümölcseink mellett megjelennek hazánkban olyan fajok is, amelyek különleges igényeik miatt speciális felkészültséget vagy szerencsés termőhelyet igényelnek, esetleg eddig szinte ismeretlenek voltak.

Fűszernövények: Réspiacból versenypiac

A mintegy nyolcvan éve levélzöldségek és fűszernövények termesztésére és forgalmazására szakosodott Steinki családi vállalkozást immár a negyedik generáció irányítja.

Miniuborka négy hektáron

A Bécs Donaustadt nevű városrészében található Gartenbau Flicker GmbH Ausztria legnagyobb mini­uborka-termesztője, összesen 42 ezer négyzetméter üvegházi felületen szednek miniuborkát, snack­uborkát és egyéb uborkakülönlegességeket.

Túlsúlyos Európa

Olaszország egyike azoknak az országoknak, amelyek híressé tették az egészséges és könnyű mediterrán étrendet. Egy nemrégiben készült tanulmány azonban kimutatta, hogy az olaszok fele elhízással vagy túlsúllyal küzd. Nem jobb a helyzet a többi mediterrán országban sem.

Laboratóriumi szalonna vöröshús-allergiára?

Gyógyhatású szalonna? Nem feltétlenül disznóság. Ugyanaz a laboratórium, ahol genetikailag módosított sertést állítottak elő emberi transzplantációra szánt szervekhez, váratlanul előlépett sertéstermék-szállítóvá olyanok számára, akik egy különleges, kullancs okozta vöröshús-allergiától szenvednek. Máris sok betegen tesztelték a laboratóriumban előállított exkluzív szalonnát.

Bükki konyha extrákkal

Bekénypuszta kincses szigetként bújik meg az erdő mélyén. Kisgyőrből erdészeti magánúton hosszan kanyarogva érjük el az ökoházat, melyet a Turisztikai Látogatóközponttal 2014-ben hozott létre az ÉSZAKERDŐ Zrt. Délbükki Erdészeti Igazgatósága a Bükk-alja egyik legszebb vidékén. Csend, nyugalom, friss levegő, festői szépségű táj, kiemelkedő szolgáltatás, színvonalas étkezés, mini tanösvény. Kell ennél jobb fogadtatás?

Akvapóniával kombinált mikrozöldek - különleges magyar kutatás

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével csaknem 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások alkalmazásával.

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, emellett a meggy, cseresznye, szilva is elegendő lesz - írta a Világgazdaság.

A Babits Borászat sárgamuskotálya nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést május közepén adták át a Tisza-parti városban.

Figyelem! Hamarosan már nem használhatjuk a következő növényvédő szereket

Az uniós növényvédőszer-hatóanyag felülvizsgálatok során számos készítmény engedélyét megvonták. Átmeneti időszak vonatkozik a meglévő készletek forgalmazására, majd a termelőknél a használatára. Június elsejétől számos készítményt nem használhatunk.