0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Ez a krumpli kevésbé hizlal

A burgonya az egyik legnépszerűbb élelmiszer Németországban, sok fogyasztó számára azonban túl magas a szénhidráttartalma. A Kaufland áruházak most alternatív termékújdonságot kínálnak a diétázó burgonyakedvelőknek.

A Coronada burgonyafajta átlagosan 30 százalékkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos burgonyafajták. Ezzel a fajtával alacsonyabb szénhidráttartalmú ételek készíthetők, olvasható a Kaufland honlapján.

Vásárlóink egyre inkább alacsony szénhidráttartalmú termékeket kérnek, amelyek beilleszthetők mindennapi életükbe

– mondta Dietmar Frötscher, a Kaufland Gyümölcs- és Zöldségbeszerzési részlegének vezetője.

Az új burgonyafajtát Linella márkanéven kínálják több másik alacsony szénhidráttartalmú terméket tartalmazó termékcsaládban. Több mint 20 éve együttműködő partnerükkel, az Europlant növénynemesítőivel különféle fajtatípusokat továbbfejlesztve sikerült az új fajtában a szénhidráttartalmat csaknem egyharmadával csökkenteni, és így „light” minősítéssel a piacra bevezetni.

A Linellát környezetbarát módon termesztik egyelőre Alsó-Szászországban családi vállalkozások, amelyek ellenőrzött módszerek szerint működnek és QS tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Rendszeresen árumintákat vesznek, hogy ellenőrizzék, a gumók valóban alacsony szénhidráttartalmúak-e. Míg a hagyományos burgonya 100 grammja 70, a Linella csak körülbelül 60 kalóriát tartalmaz. A gumó finom, lágy ízű, nem szétfővő típus, különösen salátának és sütésre való. Először a Németország délnyugati részén lévő élelmiszeráruházakban vezetik be, a nyár folyamán azonban az egész országban elérhető lesz, olvasható a Kaufland honlapján.

Forrás: kaufland