0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A járvány ellenére biztos piaca van a magyar bárányoknak

Nagy István agrárminiszter szavai alapján nincs okuk az aggodalomra a magyar juhtenyésztőknek, a húsvétra szánt bárányaik iránt ugyanis folyamatos a kereslet például az észak-afrikai, illetve a közel-keleti exportpiacok irányából is.

A miniszter egy, a közösségi oldalára felkerült videointerjúban azt hangsúlyozta, a koronavírus-járvány okozta nehéz időkben különösen fontos, hogy a tárca a gazdálkodók mellett álljon, s hathatós megoldásokkal álljon elő a felmerülő problémáikra. A juhtenyésztők például aggódtak, mi lesz abban az esetben, ha a szállítási fennakadások végett nem tudják eljuttatni a húsvétra szánt bárányaikat az exportpiacokra. A tárcavezető ennek kapcsán azt mondta, nincs ok az ijedtségre, mivel az olasz piac mellé sikerült új alternatívákat találni.

„Megindult a bárányok szállítása Líbiába, Szaúd-Arábiába és Izraelbe is; az ortodox húsvétig (az április 17-től április 20-ig tartó időszakot öleli fel – a szerk.) folyamatos lesz a szállítás” – hangsúlyozta Nagy István.

Mint mondta, ebben az időszakban rendszerint mintegy 250 ezer magyar bárány kerül az exportpiacokra, idén azonban 150 ezer állat sorsa átmenetileg bizonytalan volt. Az alternatív piacoknak köszönhetően ezek közül 50 ezer bárány már kiszállításra került.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: facebook.com/nagyistvan.movar