0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A karantén hatása: az állatok kezdik „meghódítani” a világ városait 

A világ számos országában arra kérik az embereket, ne hagyják el otthonukat, ezzel is próbálják megakadályozni a koronavírus terjedését. Sokkal kevesebb ember van az utcákon, és közben egyre több állat merészkedik elő.

Nagyon sok állat, a halaktól és a kacsáktól kezdve a szarvasokon át a majmokig, olyan helyeken tűnik fel, ahol eddig általában nem láthattuk őket – olvasható a BBC hírportálon. Néhányan a nagyvárosokban keresnek élelmet, mások pedig egyszerűen csak élvezik az emberek nélküli környezet szabadságát.

Halak

Velencében az emberek arról számoltak be, hogy visszatértek a csatornákba a halak és a kacsák, miután az olasz város utcái és híres csatornái kiürültek a koronavírus miatt. Láthatóan javult a vízminőség is, most kristálytisztának tűnik. Ez részben annak is köszönhető, hogy a hajók eltűntek, és nem hozzák a felszínre az üledéket, amely a vizet sötétebbé, valamint zavarosabbá tette.

Juhok és lovak

A szigorú karanténfeltételek között élő olaszoknál nem csak a halak és kacsák kerültek elő. Egyre több lovat és juhot látnak emberi felügyelet nélkül sétálni.

Majmok

Thaiföld utcáin nem szokatlan a majmok látványa, de mostanában jóval többet találni a szokásosnál, általában élelmet keresnek. A turisták, akik eddig bőségesen ellátták őket táplálékkal, eltűntek. Így napjainkban több száz majom barangol az utcán maradékok után harcolva.

Szarvasok

Japán közkedvelt parkjában, a Nara Parkban, több mint ezer szarvas mozoghat szabadon egész évben. A turisták gyakran sorban álltak, hogy etethessék őket. A kijárási tilalom és utazási korlátozások miatt sokkal kevesebb ember jár arra. Ennek az lett a következménye, hogy a szarvasok táplálékot keresve rendszeresen a városba vándorolnak. Tíz-tizenöt fős csapatokban kószálnak az utcákon, és közben megeszik a cserepes növényeket.

Vaddisznók

Egyes országokban egyáltalán nem szokatlan jelenség, hogy vaddisznók sétálnak az utcákon. A spanyolországi Barcelonában is előfordultak az elmúlt években, de a mostani kietlen, emberek nélküli utcákon sokkal bátrabban közlekednek. Erről a helybéliek szívesen osztanak meg képeket és videókat a közösségi médiában.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: bbc.co.uk