0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A krízishelyzetben is segítik a nélkülözőket

A koronavírus-járvány közepette a nélkülözők helyzete még bizonytalanabbá vált. Ez azt is jelenti, hogy különösen fontos szerepük van most az őket segítő szervezeteknek. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 300 ezer nélkülöző ellátását segíti országszerte ezekben a hetekben is.

Az idén 15 éves Élelmiszerbank Egyesület a járványügyi helyzetben is üzemelteti élelmiszermentő és -osztó tevékenységét: folyamatosan fogad felajánlásokat céges partnereitől annak érdekében, hogy a növekvő rászorulói igényeket ki tudja elégíteni.

Az átvett élelmiszerek sokfélék: akadnak köztük pékáruk, zöldségek és gyümölcsök, konzervek, csokoládék, édességek, üdítők és hűtött termékek is. Az Élelmiszerbank partnerszervezeti hálózatán keresztül juttatja el a megmentett élelmiszereket a nélkülözőkhöz.

A hálózatban működő karitatív szervezetek rövid idő alatt alkalmazkodtak a járványügyi helyzet kihívásaihoz és megoldották a biztonságos osztás feltételeit. Védőfelszereléseket szereztek be, kiosztási mechanizmusokat alakítottak át, házhoz szállítanak, s nem állnak meg ebben a nehéz helyzetben sem. Ezzel mintegy 300 ezer nélkülöző ellátását biztosítják, akik között vannak gyermekek, idősek, családok, fogyatékkal élők, hajléktalanok is. Az idősek száma eléri a negyvenezret, az ő ellátásuk most különös figyelmet igényel.

Az év első 3 hónapjában több mint 2.000 tonna élelmiszert osztott ki az Élelmiszerbank több mint 1,5 milliárd forint értékben. Mindebből márciusban 715 tonna élelmiszer tudott eljutni azonnali segítségként a nélkülözőkhöz. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a működésünket folyamatosan fenntartsuk, rengeteg ember helyzete múlik most rajtunk. Ehhez leginkább további élelmiszer-feleslegek felajánlására és anyagi segítségre van szükségünk“ – mondta Cseh Balázs, az Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Forrás: Magyar Élelmiszerbank Egyesület