Mintha egy Rejtő regényből léptek volna elő a fővárosi Czakó Piacz termelői, akik nem csak ízeikkel, hanem sztorijaikkal is ámulatba ejtik a piacozót. Persze most ide se szórakozni jöhetünk, ám az a néhány perc is, amíg vásárolunk hihetetlen kincset ér: néhány másodperces disputa a termelőkkel, és ízletes, megfizethető kézműves élelmiszer lehet az eredmény.
Már a termelői piac színtere se szokásos, főként nem itt a fővárosban. A budai városrész előkelő helyén, a Tabán szomszádságában, a Gellért-hegy lábánál, egy hajdani présház udvarán nyílt meg három évvel ezelőtt a Czakó Piacz. A terület nem túl hatalmas, ám annál igzalmasabb a kínálata.
Van itt mangalicából készített füstöltáru, a Kövér Tanyáról, a Tisza-vidékéről érkezett meseszép zöldség, gyümölcs, kézműves sajtok a debreceni sajtmágustól, hidegen sajtolt különleges olajok, pestók és egyéb finomságok Becskéről, házi lekvárok szörpök, fűszerek Vadnáról a KicsiKacsaHázból, szárított gyümölcsök, lekvárok, szörpök és friss gyümölcslevek Ópusztaszerről, vadon termett és termesztett gombák az Alföldről.
És ez még közelsem a teljes kínálat.
S miközben az ország számos településén bezárták a termelői piacokat a Czakó Piacz duplázott, vagyis ezentúl nem csak szombaton, de vasárnap is várja a vásárlókat.
Persze itt is vannak szigorú járványügyi előírások, és ide se szabadidőt eltölteni jöhetünk, ám az a néhány perc is, amíg vásárolunk hihetetlen kincset ér: néhány másodperces kellemes disputa a termelőkkel és ízletes kézműves élelmiszer lehet az eredmény.
És még egy jó hír, ezúttal nem kell elszállt árakra se számítanunk!