Back to top

CASE IH AXIAL-FLOW® - Páratlan cséplési minőség minimális szemveszteséggel

A CASE IH több mint 40 éve, 1977-ben mutatta be az egyedülálló egyrotoros cséplési technológiáját, amely azóta a vásárlói és piaci elvárásokhoz igazodva folyamatosan fejlesztéseken esett át.

Az AXIAL-FLOW® kombájnok megnövelt cséplő képességének köszönhetően 

ma már bármely szántóföldi növény nagysebességű betakarítása a legnehezebb körülmények között is professzinonálisan elvégezhető.

Így garantált a verhetetlen gabonaminőség az egyre szűkülő betakarítási időablakban is.

Miből áll a CASE IH innovációja?


2019-től az új AXIAL-FLOW® 7250, 8250 és 9250 modellek egyik legfontosabb újítása az AFS Harvest Command™ nevű cséplő automatizálási rendszer. Ez a teljesen új technológia érzékelőket, kamerákat használ, amelyek figyelemmel kísérik a gép működését. 

A CASE IH precíziós gazdálkodási rendszere (AFS™) fontos adatokat gyűjt a növénytermesztéssel és a költséghatékonysággal kapcsolatos gazdálkodási döntéseikhez.

Az AFS AccuGuide rendszer műholdas navigáció segítségével mindig a kívánt nyomvonalon tartja a kombájnt - akár 2,5 cm pontossággal (RTK), - kiküszöbölve az emberi hibából adódó pontatlanságot, csökkentve az átfedéseket. Ezen kívül pedig minimalizálható a betakarítás ideje és az üzemanyag-fogyasztás is.

A precíziós mezőgazdasági technológia (AFS™) és az AFS Harvest Command™ automatizálási rendszer jelentős mértékben csökkentik a kezelő fáradtságát, növelve a termelékenységet és lehetővé téve a kombájn teljes képességének kihasználását.


Milyen gumiabroncsot válasszunk a CASE IH kombájnhoz?


Lágyabb talajokon történő munkához az Axial-Flow® kombájnokra felszerelhető gumiabroncsok közül a következő típusokat ajánljuk: VF710/70R42-től az IF900/60R32-ig. Az első gumihevederes járószerkezettel a hatékony talajvédelem érdekében viszont növelhető a tapadás és az erőleadás nedvesebb talajon is. A vezetési kényelem és a talajnyomás igényeitől függően opcióban választható a rugózott gumihevederes járószerkezet is. (x)

 

A CASE IH AXIAL-FLOW® kombájnokkal kapcsolatos további információkért keresse gépértékesítőinket!

AGRI CS Magyarország Kft.
Székhely: 2900 Komárom, Puskás Tivadar u. 4/a
Levelezési cím: 2942 Nagyigmánd, Gépállomás u. 1.
www.agrics.huinfo@agrics.hu

Forrás: 
AGRI CS Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Digitális Bemutató Gazdaságokon is múlik a jövő agráriumának sikere

Újabb tizenöt agrárinnovációt alkalmazó gazdálkodó nyerte el a Digitális Agrárakadémia konzorciuma által alapított Digitális Bemutató Gazdaság Díjat.

Elhunyt Dr. Jóri J. István

Másfél éve tartó, gyógyíthatatlan betegségben, 79 éves korában elhunyt Dr. Jóri J. István mezőgazdasági gépészmérnök, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem emeritus professzora.

A globális élelmiszerárak változatlanok

Gyakorlatilag nem változtak az élelmiszerek világpiaci árai novemberben októberhez képest.

Az illatos Tramini és értékes utódai

Sok kedvező tulajdonsága miatt magyar szőlőnemesítők is használták keresztezéseikhez a Piros traminit. A fajta átadta utódaiba a jó cukorgyűjtő hajlamot, a fagytűrést, a termékenységet és a korai érést. Három államilag elismert fehérborszőlő született ezekből a keresztezésekből, mindegyik zamatos minőségi bort ad.

A bagett karrierje

A francia bagett felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségi listájára.

A "pszichobiotikus" élelmiszerek fogyasztása csökkentheti a stresszt és javíthatja az alvást

Vannak olyan ételek, amelyek negatívan befolyásolhatják az alvást, más ételeket pedig stresszhelyzetben érdemes kerülni. Ezzel szemben egy új tanulmány szerint a "pszichobiotikus étrend" fogyasztása nemcsak a stresszt csökkentheti, hanem segíthet abban is, hogy jobban aludjunk.

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.