0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Mezőgazdasági gépek felkészítése a szezonra

A tavasz beköszöntével, hogy mezőgazdasági gépeink mielőbb munkára alkalmas állapotban legyenek, és hosszútávon megőrizzék megfelelő műszaki állapotukat, az állandó karbantartás és javítás mellett fontos figyelnünk a gépek megfelelő tisztítására, különös tekintettel a nagyértékű erő- és munkagépekre.

A mezőgazdasági munkagépek tisztításához a STIHL szakértője ad néhány tanácsot.

A vizes mosás előtt a tartályban, adagolókban, ejtőcsövekben, szállítóberendezésekben maradt magvakat el kell távolítani mert ezek odavonzhatják a rágcsálókat, melyek kárt tehetnek a gépek elektromos vezetékeiben is, illetve a vizes mosás után a magvak kicsírázhatnak és dugulást okozhatnak. Ahol a víz hosszú távon kárt tehet, mint például csapágyak, vezetékek, szíjtárcsák esetében, ott ajánlott levegővel tisztítani.

Az olajjal szennyezett felületeknél, vagy ahol műtrágya és permetlé rakódott le, az egyszerű vizes mosás általában eredménytelen, ezért itt érdemes vegyszeres mosást végezni.

A STIHL professzionális nagynyomású mosói, az RE 232 és az RE 272 Plus ideálisak a mezőgazdasági munkagépek tisztítására.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a gépek mosása során valamennyi környezetvédelmi előírást be kell tartani, valamint csak olyan helyen szabad elvégezni, ahol a szennyvíz gyűjtése vagy tisztítása megoldott. (x)

 

További információkért látogasson el a stihl.hu oldalra.

Forrás: Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.