0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hogy áll a hazai állattenyésztés?

Ha minden rendben lenne, ezen a héten tartották volna az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Hogyan élik meg ezt a helyzetet a kiállítás szervezői, a cégek? Erről is olvashat a Magyar Mezőgazdaság e heti, 19. számában. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke a lapnak adott interjúban összefoglalja a járvány tanulságait.

youtube://v/839EtxfpZmk

A jelenlegi rendkívüli helyzetben újra kell gondolnunk eddigi tevékenységünket, és meg kell hozzuk azokat a döntéseket, amelyek az elkövetkező időszakban megszüntetik a kiszolgáltatottságot és biztonságot jelentenek a termelők és a fogyasztók számára egyaránt – fogalmazta meg a járvány tanulságait Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke. A vele készült interjú a Magyar Mezőgazdaság e heti, 19. számában olvasható.

Az állattenyésztők számára nem rendkívüli a mostani helyzet. Évtizedek óta különleges óvatossági intézkedések vannak érvényben valamennyi telephelyen, itt nem divat a turizmus. Ugyanakkor a koronavírus-járvány hatásai ezeket az ágazatokat sem kerülik el. A lap munkatársa két olyan gazdaságban érdeklődött, ahol a szarvasmarhatartás a meghatározó.

Ha minden rendben lenne, ezen a héten tartották volna az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat. Hogyan élik meg ezt a helyzetet a kiállítás szervezői, a cégek, amelyek indultak volna a termékdíj-pályázaton és a szervezetek, amelyek egy-egy programsorozatuk állomását ide tervezték.

A lapból az is megtudható, hogyan értékeli az ágazat helyzetét Zászlós Tibor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke, aki Győrffy Balázs kamarai elnökkel is beszélget ugyanerről.

A lap bővített állattenyésztési rovatában a tejelőszarvasmarha-tenyésztés- és -tartás technológiájának kihívásait elemzik szerzőink az automatizált rendszerek tükrében, míg mások a márciusban Új-Zélandon rendezett hereford (ejtsd: heriford) világkonferenciáról tudósítanak.

Kárpát-medencei rovatunkban ezen a héten Kárpátaljára látogatunk, ahol egyre többen termesztenek napraforgót.

A lapban ezeken kívül megtalálhatók a szokásos heti; a tőzsdei árakat, a piaci információkat, valamint a jogszabályokat, pályázatokat és közleményeket ismertető rovatok.

Magyar Mezőgazdaság – csak olvasni kell!

Forrás: Magyar Mezőgazdaság