0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Visszahozza a műanyagok idejét a járvány

Már éppen kezdtük elfogadni, hogy műanyag nélkül is van élet, mire jött a járvány és kezdhetjük elölről. Mióta ugyanis minden a biztonságnak rendelődött alá, reneszánszukat élik a legkülönfélébb műanyagdobozok – legalábbis ez olvasható ki az olasz csomagolóanyag-gyártó céggel közölt miniinterjúból, ami a fruchthandel.de portálon jelent meg.

Az nyilatkozta a friss zöldség-gyümölcs logisztikájában érdekelt szakembereknek szóló német portálnak a csomagolóanyag-specialista olasz Ilip cég üzletfejlesztési és marketingigazgatója, Roberto Zanichelli, hogy nagyon megugrott a kereslet a zöldség-gyümölcs csomagolására szánt műanyagok iránt, márciusban

kétszámjegyű növekedést könyvelt el a cég, elsődlegesen az exportnak köszönhetően.

A népszerűség legfőbb okaként nem meglepő módon a biztosabb védelem és a nagyobb higiénia iránti megnövekedett igényt nevezte meg a szakember, de utalt arra is, hogy a mindenki szeretne minél kevesebb időt tölteni az eladóterekben, ezért a minél gyorsabban megragadható árut választja. Ugyancsak megnőtt a készétel házhoz szállítására szolgáló legkülönfélébb műanyag edények és kiegészítők, elsősorban a mikrózható polipropilén dobozok és a hozzájuk való, jól zárható fedelek iránti igény.

Akárhogy is, ez még mindig

nem ellensúlyozza az egyszer használatos műanyag edények forgalmának visszaesését,

és mivel ez utóbbi nem a koronavírus miatti iskola- és menzabezárások miatt, hanem az egyszer használatos edények visszaszorítására tett uniós erőfeszítések miatt van, nem is fog megváltozni a járványhelyzet elmúltával – tette hozzá.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu