0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Nagy István: öntöznünk kell, ha versenyképesen akarunk gazdálkodni!

Annak érdekében, hogy érdemben növekedhessen az öntözött területek száma, a szaktárca új pályázatokat hirdetett meg a Vidékfejlesztési Programban, s megemelte a pályázható összeg felső határát is - hangsúlyozza Nagy István a közösségi oldalán, videóban.

A tárcavezető egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondja, zsinórban harmadik éve jelent gondot az aszályos tavasz. Szavai szerint öntözés nélkül termelésbiztonságról nem beszélhetünk, s mivel ez stratégiai kérdés,

a szaktárca új pályázatokat hirdetett meg a Vidékfejlesztési Program keretében. A pályázható összeg felső határát 500 millió forintról 2 milliárdra emelik annak érdekében, hogy minél fajsúlyosabb beruházások valósulhassanak meg, s hogy érdemben növekedhessen az öntözött területek száma.

Nagy István hozzáteszi: a termelők már nemcsak a hibridkukoricát és a szántóföldi zöldségnövényeket, hanem a gabonát is öntözik. A videóban megszólal Csipes Róbert, a kisújszállási Agro-Kisúj Bt. ügyvezetője is, aki 340 hektáron gazdálkodik. A többi közt elmondja, a 25 hektáros őszibúza-területükön cserélhető öntözőberendezést alkalmaz, s ha minden jól megy, az öntözés révén plusz 2 tonnás termésátlagra tehet majd szert a vállalkozása.

Forrás: facebook.com/nagyistvan.movar