0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Mélyponton a brit újtraktor-eladás

A friss statisztikák szerint, az áprilisi hónapot tekintve 20 éve nem vásároltak ilyen kevés új traktort az Egyesült Királyság gazdálkodói. A szakértők szerint ennek hátterében két fő ok áll.

Az angol Mezőgazdasági Mérnökök Egyesületének (Agricultural Engineers Association; AEA) legfrissebb adatai azt mutatják, hogy összesen 3677 darab 50 lóerőnél nagyobb teljesítményű új traktort vásároltak az Egyesült Királyság gazdálkodói ez év januárja és áprilisa között. Ez a szám – az első negyedévet tekintve – négy éve nem volt ilyen alacsony. 

2020 áprilisában egyébként 862 új traktort értékesítettek a kereskedők; közel 51 százalékkal kevesebbet, mint a tavalyi év ugyanezen szakaszában. Stephen Howard, az AEA agrárközgazdásza szerint a visszaesés egyik oka, hogy a gazdák jó része igyekezett tavaly, az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésével számolva gépet vásárolni.

„Az áprilist tekintve 20 éve nem volt ilyen alacsonyan az eladott új traktorok száma, mint idén”

– nyilatkozta, hozzátéve, hogy ebben szerepe van annak is, hogy a koronavírus-járvány terjedésének következtében több európai gyár is kénytelen volt bezárni kapuit.

További híreket „koronavírus” témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Forrás: thecourier.co.uk