0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

„Nagy dolgok jönnek”

Előrukkolt a piacon kapható legnagyobb kombájnnal a John Deere, tíz évig fejlesztették, a vezetőfülkében masszázsfotel van, a cséplőképessége pedig 100 tonna óránként.

Nagy dolgok jönnek, így hirdeti a John Deere  az X9 kombájn legújabb és legnagyobb modelljét. A hatalmas gépet a legutóbbi hannoveri Agritechnica kiállításon mutatták be, az első példányok már elhagyták az amerikai JD Harvester Works gyárat, és úton vannak Franciaország felé.

A John Deere X9-et tíz országban közel 100 alkalommal tesztelték, a többi között Kanadában, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Dániában és Svédországban, és 10 évbe került a fejlesztése.

Egyelőre a gyártó mérsékelten csepegteti a műszaki adatokat, ám ahogy az lenni szokott, különféle információ morzsák azért megtalálhatók az interneten.

Egyelőre még mindig titok a motor pontos teljesítménye, a gabonatartály kapacitása vagy az ürítési sebessége, de azt tudni lehet, hogy az X9 mérete és súlya hasonló az S790i-hez. Az biztos, hogy kettős rotorral van felszerelve, és a hatékonyság szempontjából állítólag a legnagyobb kombájn a piacon.

A cséplőképessége 100 tonna/óra, mindössze 1 %-os gabonaveszteség mellett, amit a szakemberek lenyűgöző teljesítménynek tartanak.

Természetesen, hogy ezek a kapacitások ne csak „papíron” létezzenek, a JD X9 13,5 m széles adagolószalaggal és hozzá tartozó fejléccel rendelkezik, de igény szerint kisebb méretben is kapható. A hatalmas munkaszélességű vágóasztal rendkívüli újítása a középen osztott kialakítás, így az adapter két fele külön-külön tudja követni a talajfelszín esetleges egyenetlenségeit.

A hajtáskoncepciót úgy alakították ki, hogy a kombájn a megnövelt szélességű cséplőcsatorna ellenére sem lépi túl a 3,5 m-es szállítási szélességet.

Ami a külső megjelenést illeti, az X9 illeszkedik az amerikai cég új stílustrendjéhez, amelyet a legújabb 7R, 8R / RT / RX vagy 9R / 9RT / 9RX traktorgenerációkon már megvalósítottak. A fülkében légkondicionáló mellett masszázsfotelként is funkcionáló vezető ülés áll rendelkezésre.

Forrás: farmer.pl