0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Jól indul a német karalábészezon

Végéhez közeledik a karalábé betakarítása Olaszországban és Spanyolországban, egyre kevesebb áru kerül a piacra ezekből az országokból. Kedvezőek a feltételek a dél-németországi korai karalábé betakarításának elkezdéséhez.

A piaci kínálat összességében nem tűnik telítettnek, a rendelkezésre álló mennyiség gyorsan elfogy és időnként a kereslet nagyobb, mint a kínálat. Az importáruk eddigi magas árszínvonala továbbra is megmarad.

Május elejétől mind több dél- és nyugat-németországi üzem kezdte meg a karalábé betakarítását. Az így keletkező kínálatnövekedés ki kell, hogy egyenlítse a Földközi-tenger térségének csökkenő kínálatát, a belföldi készlet hamarosan lefedi a keresletet.

A piaci helyzet egyelőre kiegyensúlyozott, így árat nem szükséges csökkenteni. A kiskereskedelem értékesítési lehetőségei továbbra is visszafogottak, elsősorban a magas ár miatt. Az elmúlt hetekben a vásárlók némileg kevésbé érdeklődtek a karalábé iránt, ugyanakkor az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok is kevesebbet rendeltek.

Forrás: Kertészet és Szőlészet/www.fruchthandel.de