Back to top

Az erdei szálláshelyek újra kinyitják kapuikat az EGERERDŐ Zrt.-nél

A kormány újabb enyhítő járványügyi intézkedésének megfelelően a kisvonatok után az EGERERDŐ Zrt. által üzemeltetett erdei szálláshelyek is kinyitják kapuikat.

A Mátrában a Fenyvespusztai Erdészeti Erdei Iskola és a Galyatető közelében lévő Rudolftanya, míg a Bükkben a Pazsagi Turistaház és a szilvásváradi Erdészeti Apartman 05. 22-től ismét fogadja a kirándulókat.

A bakancsos turisták elszállásolásán túl, Fenyvespuszta és Pazsag kiválóan alkalmas születésnapi, névnapi partik szervezésére, ahol végre felüdítő zöld környezetben, a friss levegőn, szabadon együtt ünnepelhetnek a baráti társaságok!

A zsúfolt éttermek helyett ajánlják magukat családi összejövetelek (házasságkötés, keresztelő, stb.) ideális helyszíneként.

A modern, letisztult stílusú, jól felszerelt erdei szálláshelyek szeretettel várják a családokat is, ahol a nagypapától a legkisebb unokáig újra együtt lehet a család, az erdő lágy ölelésében.

A házakban található rendezvénytermek, közös konyhák, filagóriák, szalonnasütők, bográcsozó helyek, és a végtelennek tűnő zöld környezet ad garanciát a meghitt közös pillanatokra!

A Szalajka-völgy szívében álló Fátyol Vendégházban jól halad a felújítás, így az erdőgazdaság reménykedik benne, hogy nyáron már ott is tudnak szervezni programokat, erdei iskolás foglalkozásokat. A csodás erdei környezetben megbújó ház, azonban nemcsak a gyerekeket, hanem a bezártságból kiszabaduló, feltöltődni vágyó családokat is nagy szeretettel várja, hiszen a felújított szobák, apartmanok, külön-külön is foglalhatók!

Az újra nyitáskor fontos céljuk a vendégek bizalmának megőrzése, így az erdei házakban fokozott figyelmet fordítanak a fertőtlenítésre, az aktuális járványügyi intézkedések betartására, és a szállóvendégek igényeinek kiszolgálására.

A házak elérhetőségei megtalálhatók a facebook-on, ahol üzenetben árajánlatkérésre is van lehetőség!

További híreket "koronavírus" témakörben, ide kattintva olvashat tematikus oldalunkon.

Fotó: EGERERDŐ Zrt.

Forrás: 
EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Még nem tért teljesen magához a sörpiac a pandémia után

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult. A termékek között - az előző évek tendenciáját folytatva - tovább emelkedett a prémium- és szuperprémium kategóriájú, illetve az alkoholmentes sörök aránya - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.

A dobogó tetején

Az erdő mélyének csöndje a tanyája, ahová csak a vad talál, sűrű lombú fák alatt ballag, mert az erdőben leli nyugalmát. Ez az érzés él azokban, akik lelkükben őrzik a természet iránti tiszteletet és vonzalmat, és e belső késztetésüktől vezérelve döntenek majdani hivatásukról.

Fontos a származás

Hiánypótló összeállítást készített a Bajor Erdészeti Igazgatóság, amellyel a jövőben a klímabarát erdők telepítését kívánják könnyebbé tenni, jelentette be Michaela Kaniber tartományi agrárminiszter.

Szabadidőlovasok 2022-ben

Évről évre megdöbbenek azon, hogy mennyire másképp gondolkodunk néhány éve, mennyit változott a világ. Mennyire kizökkentünk a kiszámítható életünkből, de egyúttal milyen rugalmassá tesz ez minket, s kényszerít az alkalmazkodásra, a fejlődésre, önképzésre.

Folyamatosan növekszik erdeink területe és élőfakészlete

Az enyhe időjárás miatt idén előbb kezdődtek meg az Országfásítási Program keretében megvalósuló faültetések – közölte közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.

Tölgybe álmodott hordók

Amikor tüzelik a hordót és meleg a fa, olyan az illata, mint a frissen kisült kenyér héja. A hordóba töltött bor kioldja ezeket az alkotóelemeket a fából, ettől lesz egyedi az aromája. Éppen ezért fontos, hogy hol nőtt fel a fa, honnan szerezték be a rönköt a kádárok. A Baranya megyei Palotabozsokon működő Európai Kádárok Kft. zömmel a mecseki Zengő és a Zemplén erdeiből származó tölgyből készít hordókat.

Önjáró drónnal gyűjtenek mintákat a fákról

A környezeti DNS vizsgálatával az adott területen élő fajokról lehet információt gyűjteni. Nagy előnye, hogy nem kell szem elé kerülnie az összes állatnak, növénynek, hanem a talajból vagy vízből vett mintákból kimutatható a genetikai anyaguk, így sokkal pontosabb képet lehet alkotni az adott terület biodiverzitásáról.

Erdeink a legjobb kezekben vannak

Az energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendelt el az energiahordozókra, így a tűzifára is, mindezt azután, hogy rendeletben könnyítették meg a fakivágást a hazai erdőkben. A döntés heves indulatokat váltott ki; sokan úgy értelmezték a rendeletet, hogy fát szinte bárki bárhonnan kivághat, és a médiában is számos olyan hírről lehetett olvasni, hogy tarvágás fenyegeti a felbecsülhetetlen értékű hazai erdőket.

Több erdő – Jobb erdő – Versenyképes erdőgazdálkodás

Az előző uniós elszámolási ciklushoz képest majdnem háromszoros, összesen 310 milliárd forint pályázati támogatás jut, a magyarországi erdőkre 2027-ig. A kormány azt szeretné elérni, hogy a magyarországi erdők állapota javuljon, területük bővüljön, a fenntartásukat végző vállalkozások pedig versenyképesek legyenek - nyilatkozta sajtótájékoztatón Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár.

Fokozottan veszélyes az erdei túrázás

Az EGERERDŐ Zrt. kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy a hétvégén NE TÚRÁZZANAK a Mátra és Bükk erdeiben!