0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Ingyen tyúk a kevesebb zöldhulladékért

Napjainkban a hulladékkezelés minden formája akadályokba ütközik. Így van ez a biológiailag lebomló hulladékok esetében is; a kertvárosokban felgyülemlő zöldhulladék-mennyiség elszállítása és kezelése gondokat okoz a hulladékkezelőknek.

„Tyúkokkal a környezetvédelemért” című felhívással hirdeti meg programját az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft, a háztartásokban keletkező biológiailag lebomló hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében.

A Kft. a lakók igénylése alapján 3-5 db tyúkot adnak háztartásonként, ráadásul ingyen.

Azok, akik benyújtják igényüket a tollas hulladékeltakarítók reményében, elvárás, hogy jó gazda módjára egy éven keresztül gondoskodjanak az állatok tartásáról. Itatásukat és etetésüket finanszírozzák, „ellenszolgáltatásként” őket illeti meg a tojás. A gazdák egy év után szabadon rendelkezhetnek a jószágokkal, tovább tarthatják, eladhatják, vagy akár le is vághatják őket.

Az ÉTH Nonprofit Kft. mindössze annyit kér cserébe mindezért, hogy a tyúkokat szabadon, kapirgálva tartsák a gazdák, etessék meg velük a konyhai zöldhulladékot.

A rendszeresített etetésnek köszönhetően éves szinten akár 30 kg zöldhulladékot is eltakaríthatnak a tyúkok.

Aki bele szeretne vágni a programba, annak ismerni kell a tartási feltételeket, vállalni kell, hogy nem kerül több zöldhulladék a kukákba, a gazda biztosítani tudja az egyszeri éves ellenőrzést, valamint azt, hogy ha a tyúkokat a beszerzéstől számított egy éven belül levágják, a gazda megtéríti a tyúkok árát, ami 600 Ft/tyúk.

A programban való részvételhez szükséges dokumentációt ITT lehet letölteni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu