0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Más-e a paradicsom íze?

Vajon más-e az éretten leszedett, betakarítását követően a feldolgozá­si láncon végigmenő paradicsom íze, ha a hűtőben tárolják 7 °C-on és ha szobahőmérsékleten, 20 °C-on?

A Göttingeni Egyetem növényitermék-minőségi osztályán érzékszervi vizsgálatnak vettették alá néhány új paradicsomfajta termését.

Az érzékszervi vizsgálatokat tapasztalt és képzett szakértők végezték. Vizsgálták egyebek között a paradicsomok édességét, savasságát és lédússágát is.

A betakarítás utáni ellátási láncot figyelembe véve nem találtak lényeges különbséget a különbözőképpen tárolt paradicsomok között, egyedül a paradicsom fajtája befolyásolta lényegesen az ízüket.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/phys.org