Back to top

Nassolnivalóként egy falat uborka

A világjárvány nem befolyásolta a snackuborka iránti keresletet. A Westmoreland Topline Farms 2019-ben kezdte forgalmazni a Huge Cruncher snackuborkáját, és meglepően nagy érdeklődést tapasztaltak.

Joseph Talbourdet, a Topline vezetőjének elmondása szerint sokan keresik a snackparadicsomot, és komoly fejlődési lehetőséget látnak a snackuborka terén is. Számos kereskedő partnerük hetenként rendel a termékekből, a vevők ugyanis folyamatosan keresik a frissáruk között a különleges nassolnivalókat. A Huge Crunchers uborkát üvegházban termesztik LED-megvilágítással. Jelenleg egy mini uborkafajtát ültettek, és nagyon elégedettek a LED-es technológiával. Az igaz, hogy igen munkaerőigényes termék, de a kereskedők és a fogyasztók is el vannak ragadtatva az uborka ízétől.

A Huge Cruncher márka 2019-es bevezetése előtt több növénykultúrát is teszteltek. Azóta a márkának a közösségi médiában is kiemelkedő a jelenléte. 2020-ban növekedésre számítottak, de a kiállítások és termékbemutatók törlése miatt egyelőre a digitális marketingre összpontosítanak.

A cég másik terméke a SanZano, hosszúkás paradicsomfajta, amit előre csomagolt kiszerelésben árusítanak. Talbourdet elmondása szerint ez az egyik nagy kanadai kereskedőjük kedvence.

2020-ban a fajta termesztőfelületét megnövelték és hétről hétre növekszik az érdeklődés a termék iránt. A legjobban a negyedkilós kiszerelésű csomagolt változatot kedvelik, Talbourdet szerint azért, mert ez egy igazi „fogd és vidd” lehető-ség az elfoglalt emberek gyors bevásárlásához. Bevezettek egy új bioparadicsom-fajtát is, ami szintén sikeres. Elmondása szerint igen megnőtt az érdeklődés az üvegházban termesztett biotermékek iránt, a nagy- és a kiskereskedők részéről is. A sikerek hatására jövőre a termesztőfelület növelését tervezik.

Forrás: 
Kertészet és Szőlészet/www.freshplaza.com
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a Kertészet és Szőlészet 2020/23 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az élelmiszergazdaságról és közbeszerzésekről tárgyalt a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs

Az élelmiszergazdaság erősítése és a közbeszerzési eljárások egyszerűsítése, gyorsítása volt a központi téma a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs (GOT) csütörtöki ülésén - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter az ülést követő budapesti sajtótájékoztatón.

Repceméz gyomorpanaszok ellen - Miért egészségesebb a méz a cukornál (3. rész)

A repce- és a gesztenyeméz remek választás gyomorpanaszokra. Az okok teljes kiküszöböléséhez propolisz-kúra és életmódváltás is szükséges.

Egy kenyéren vagyunk – a búzaösszeöntés az összefogást jelképezi

A Szarvasi Szárazmalom udvarán tartották csütörtökön a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program sajtótájékoztatóját. Július 31-én a Kárpát-medencei magyar gazdák által felajánlott búza összeöntésének Szarvas lesz a helyszíne, és ebben a lóvontatású szárazmalomban őrlik meg egy részét. A lisztadományokat – az eddigiekhez hasonlóan – rászorulók között osztják majd szét.

Segíthet a nyers tej az allergia megelőzésében?

Több kutatás is arra a következtetésre jutott, hogy aki kora gyermekkorában feldolgozatlan tehéntejet iszik, az védetté válik az allergiás tünetekért felelős E-immunglobulinok kialakulásával szemben. Egy új osztrák kutatás szerint egy tehéntejben is előforduló fehérje, a béta-laktoglobulin kulcsszerepet játszik az allergiák kialakulását megelőző, úgynevezett „farmhatásban”.

Fejlődés előtt áll a kisüzemi sörfőzés a kereskedelmi törvény módosítása következtében

Fejlődés előtt áll a kisüzemi sörfőzési szektor a parlament által múlt pénteken elfogadott kereskedelmi törvény következtében, eszerint ugyanis megszűnik a vendéglátóhelyeken a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere - mondta Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Madárinfluenza - A járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból a belföldi piacon

A madárinfluenza-járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból az idén a belföldi piacon, ugyanakkor az ágazat helyzetét nehezítették az exportkorlátozások és a koronavírus-járvány - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI érdeklődésére.

Kell-e nekünk kamillás kenyér?

A címbéli kérdésre a választ az augusztus 20-ai ünnepségek alatt, a Magyar Ízek Utcájában hozhatjuk majd meg, akkor kerülnek ugyanis a nagyközönség elé a Magyar Pékszövetség, idén már 9. alkalommal meghirdetett kenyérversenyén a legjobbaknak ítélt kenyerek.

Csak tiszta tejből lehet minőségi sajt

A Balaton mellett hagyományos paraszti életmód szerint él a mindig mosolygó, vidám Török Gergő, a Felsőörsi Tekergő Sajtműhely sajt­mestere. Korán kel, hogy megfejje, ellássa az állatokat, emellett sajtot készít, kezel, csomagol, majd ismét az állatokkal foglalkozik, és csak este indul haza. A sajtmestert életútjáról, állattartásról, valamint a sajtkészítés fortélyairól kérdeztük.

Előretört a Lidl a kiskereskedelmi láncok rangsorában

Két helyet előreugorva második a Lidl Magyarország a hazai FMCG- (gyorsan forgó fogyasztási cikkek) piacon érdekelt kiskereskedelmi láncok üzleti rangsorában, amelyet a Trade Magazin közölt.

Olcsó húsnak sok a koronavírus-fertőzöttje

A döbbenetesen sok koronafertőzött vágóhídi munkásra és az emiatt újra bevezetett karanténra tekintettel a német médiát hetek óta foglalkoztatja az ágazat működési modellje, valamint a vendégmunkások és az átvevő nélkül maradt állattartók helyzete. A súlyos fejlemények nemcsak arra irányították rá a figyelmet, hogy miért pont a vágóhidakon képes ilyen villámgyorsan terjedni a fertőzés, hanem távlatibb dolgokra is. Magyarán, hogy mégis mi folyik ebben az egész ágazatban?