
Kimagasló beltartalmi értékű gyümölcsből készülnek, cukor, adalékanyagok és konzerválószerek nélkül.
A hidegben történő vízelvonás következtében változatlanul megőrzik érzékszervi tulajdonságaikat és hasznos összetevőiket.
Mindenféle diétában fogyaszthatók, és ideálisak különböző italok és krémek aromájának javítására.
Egyelőre narancs-, lime-, citrom- és szamócaszárítmányok készülnek, a megrendelő kérésének megfelelő formában. Hasonlóan kíméletes módszerrel készülnek a gyümölcs- és zöldségporok narancsból, olajfalevélből, kiviből és céklából. Az alapanyagot gondosan mossák és darabolják, majd az alacsony hőmérsékletű szárítóba kerül. Ezzel a módszerrel úgy lehet eltávolítani a vizet a gyümölcsből, hogy közben megmaradnak benne az aromák, színanyagok, növényi enzimek, vitaminok és ásványi anyagok.

A Biocal termékeinek erőssége, hogy nagyon gyorsan végbemegy a teljes folyamat:
a modern technológiának köszönhetően mindössze 24 óra telik el a betakarítás és a feldolgozás közt.
A cég bel- és külföldi versenytársai zömmel nem ezt a nagyon kíméletes technológiát használják, általában 70-80 °C-on, viszont gyorsabban szárítanak.
A szeletelt gyümölcsöt nagykereskedőknek adják el, a port pedig élelmiszeripari vállalatoknak. További céljuk, hogy jellegzetes mediterrán növényeket vizsgáljanak meg, mennyire alkalmasak funkcionális élelmiszernek, ami az év minden szakában kapható.