0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Vakcina joghurttal

A világszerte elterjedt koronavírus-járvány az élet számos területén szokatlan cselekedetekre kényszerítette az emberiséget. Az egyik ilyen többek között egy oltóanyag kidolgozása, amit joghurttal együtt juttatnak a szervezetbe.

Számos ország sok tudósa dolgozik jelenleg a koronavírus-elleni vakcina kifejlesztésén. A világjárvány kezdetén a szakértők arról számoltak be, hogy legalább egy évnek kell eltelnie a hatékony oltás elkészítéséig.

Időközben, az Orosz Sajtóügynökség (TASZSZ) hozta nyilvánosságra Vladimir Chekhonin, az Orosz Tudományos Akadémia alelnökének szavaira hivatkozva azt az információt, hogy

orosz tudósok csoportja által kidolgozott COVID-19 elleni oltás jelenleg pre-klinikai teszteken esik át. Érdekes módon a vakcinát tejtermékkel, pontosan joghurttal juttatják be a szervezetbe.

A kutatást a szentpétervári Kísérleti Orvostudományi Intézet tudósai végzik. A kifejlesztett oltás szájon át alkalmazható cseppek formájában. A vakcina antigénjeit (az immunválaszt elindító anyagok) mikro kapszulákba zárják, amelyek megvédik azokat az emésztéstől.

Az orosz védelmi minisztérium önkénteseket választott ki a hadsereg katonái közül a koronavírus elleni oltás tesztelésére. Ötven hivatásos katonai szolgálatot teljesítő személyt, köztük öt nőt vontak be az oltás biztonságosságának és hatékonyságának bizonyítására. Valamennyi jelölt előzetes vizsgálaton és tesztelésen ment keresztül és egy hónapon keresztül vizsgálták, fogékonyak-e a betegségekre.

Forrás: farmer.pl