0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Mezőgazdasági gépkiállítások új időpontokban

Az olasz mezőgépgyártók szövetsége, a FederUnacoma bejelentette, hogy az idén ősszel, november 11–15-ére tervezett bolognai EIMA nemzetközi mezőgépészeti szakkiállítást, csak jövőre, február 3–7. között rendezik meg a koronavírus-járvány miatt.

A legutóbbi EIMA-n 2 ezer kiállító vett részt, a látogatók száma meghaladta a 320 ezret. Az EIMA kiállítást kétévenként rendezik meg, és a következőre már a megszokott időben, 2022. novemberében kerül sor.

A három nagy mezőgazdasági gépkiállítás – a hannoveri Agritechnica, a bolognai EIMA és a párizsi SIMA – eddigi időbeosztását már múlt év végén felborították a SIMA szervezői, mert a korábban kétévenként februárban tartott rendezvényt novemberre tették át, vagyis a SIMA és az EIMA időpontja ütközött volna. Az idén őszre, novemberre tervezett SIMA időpontját a koronavírus-járvány miatt szintén megváltoztatták, 2021. február 21–25. közöttre, követve az EIMA időpontjának módosítását. A SIMA szervezői bejelentették, hogy a következő párizsi kiállítást 2022. november 6–10. között rendezik meg.

Az eddigi hírek szerint tehát az egyaránt páros évek novemberében megrendezendő bolognai EIMA és párizsi SIMA túl közel esik majd egymáshoz, ami megzavarhatja a kiállítókat.

A szintén novemberben, páratlan években sorra kerülő Agritechnica időpontja viszont fixnek tűnik.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Eilbote 2020/19