Back to top

Új telephelyen várják a partnereiket

A Brinkman Hungary Kft 1995-ben, 25 éve alakult meg Hódmezővásárhelyen. A településtől most sem szakad el, ám június 22-től bemutatóteremmel, tágasabb irodákkal, tárgyalóval és naprakész raktárral várja a partnereit a Mester utca 1/E. épületben.

 

Az elmúlt 6 évben a cégcsoport több telephelye/leányvállalata is megújult, ezért úgy érezték, rajtunk a sor, hogy a hagyományaikhoz méltó környezetet alakítsanak ki, áll a cég közleményében.  Semmiképp sem szerettek volna eltávolodni a hajtatott zöldség- és virágtermesztés Békés, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyei központjától, ezért is ragaszkodtak továbbra is az alföldi településhez.

A kötözéssel természetesen a vonalas telefonszámok is megváltoztak, érdemes a cég honlapjáról tájékozódni. 

A Brinkman termékkínálata igen széles, a kertészeti termesztésben használatos szinte összes termékre kiterjed. Elöl járnak a hajtatás gépesítésében, a klímaszabályozásban, a tápoldatozásban, valamint a  biológiai növényvédelem és növényházak fertőtlenítése terén. Ezek mellett a kertészeti termékek hozzáadott értékét tovább növelő egyedi  csomagolóanyagokat, növénytálcákat, cserepeket is kínálnak. 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A Lavazza kávégyártó leállítja oroszországi tevékenységét

A Lavazza olasz kávégyártó a héten közölte, hogy a nyersanyagárak emelkedése miatt kihívásokkal teli 2022-re számít, pedig a 2021-es évet jelentős nyereségnövekedéssel zárták.

Az indiai gazdák leállíthatják a tüntetéseket

A tiltakozó indiai gazdák átdolgozott javaslatot kaptak a kormánytól, amely kitér néhány függőben lévő követelésükre, például egy új törvényre, amely a rizsen és búzán kívüli termények állami árát biztosítaná - közölték a mezőgazdasági szakszervezeti vezetők.

Folytatódik a biobumm

Julia Klöckner német szövetségi élelmezési és mezőgazdasági miniszter nemrég mutatta be az új német ökobarométer főbb megállapításait. A felmérés a szövetségi agrártárca megbízásából készült.

Rekordot dönthet a holland hagymakivitel

Soha nem volt még ilyen népszerű termék a hagyma, eddig nem tapasztalt mértékben nő a piaca. Bekerült az első három legkeresettebb zöldség közé. Ennek is köszönhető, hogy ebben a szezonban a holland hagymaexport várhatóan mennyiségi rekordot dönt, közölte a Holland Hagymaszövetség.

Felfedezték a világ legrondább orchideáját

A londoni Kew Királyi Botanikus Kertek (Kew Gardens) szakértői közzétették a tíz legérdekesebb új növényfaj listáját, amelyeket az elmúlt évben fedeztek fel és írtak le. Ezek között szerepelnek például a Heathrow repülőtér közelében talált gombák, egy potenciális perui "szuper étel", valamint a világ legrondább orchideája.

Rekordméretű növekedés történt 2020-ban az élelmiszeriparban

A globális élelmiszer-ágazat tavaly 10%-os, rekordszintű növekedést ért el, melyben nagymértékben közrejátszottak a koronavírus-járvány terjedését meggátoló korlátozások, amik miatt az otthon ragadt emberek többet főztek, sütöttek és ittak.

A tagok fejlesztéseit is támogatják

A Délalföldi Kertészet Szövetkezete mindig is komoly hangsúlyt helyezett a tagi szolgáltatásokra. Néhány éve pedig még inkább, a tész operatív programján keresztül a fejlesztéseket is ösztönzi, támogatja a tagoknál, hiszen ez az egységes árualap feltétele.

Úttörő, innovatív kiállítás: már látogatható a 39. AGROmashEXPO, ezúttal virtuálisan

Mától látogatható a 39. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás, amely a szervezők ígérete szerint a korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan rengeteg hasznos információt, agrárgépipari aktualitást kínál a látogatóknak. Az esemény regisztrációt követően ingyenesen látogatható, a programjai pedig élőben követhetők, sőt, vissza is nézhetők.

Az első karbonsemleges paradicsom

Az Azura francia-marokkói vegyesvállalat közzétette fenntartható fejlődésről szóló jelentését. Ebben nem más szerepel, mint hogy a csoport egyebek közt szén-dioxid-semleges paradicsommal lép a piacra. Azt tervezik, hogy a vállalás népszerűsítésére erős kommunikációs kampányt indítanak. Márciustól a kereskedelembe kerülő összes terméken feltüntetik az erre utaló logót.

Európa legnagyobb kikötőjében jelentősen csökkent a forgalom

A rotterdami kikötőben a teherforgalom 6,9% -kal csökkent 2020-ban a koronavírus-válság miatt, amely az elmúlt évtized legnagyobb csökkenése, ennek ellenére mégis kisebb volt a vártnál - közölte Európa legnagyobb tengeri kikötője.