0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

CLAAS TELEMATICS: mostantól rögzíti is az adatokat

A CLAAS által frissített TELEMATICS-rendszerrel most már nemcsak a gép állapotának és beállításainak gyors áttekintése válik lehetővé, hanem a szántóföldi és betakarítási munkálatok dokumentálása is.

Az automatikus dokumentációval, azon túl, hogy idő takarítható meg, a rendszer kényelmes hozzáférést biztosít a gépadatokhoz és a szántóföldi területek adottságaihoz. Miután az adott tábla határai a TELEMATICS-on keresztül eltárolódnak, a rendszer automatikusan felismeri, hogy melyik táblán dolgozik a gép. A TELEMATICS ezután a táblahatárok és a nyomvonalak alapján a tevékenységekhez kapcsolható adatokból táblaspecifikus dokumentációt készít. A rendszer teljesen automatikusan működik, nincs szükség további beavatkozásra se a gépkezelő, se az irodai munkatárs részéről.

Hozamtérképezés NIR-szenzor segítségével

Egy CLAAS JAGUAR silózóval kombinálva a betakarított mennyiség és a NIR-szenzor által mért értékek szintén táblánként kiértékelhetők. A szárazanyag-tartalom mellett, a DLG által már bevizsgált NIR-szenzor, lehetővé teszi az olyan összetevők dokumentálását, mint például a keményítő-, a nyersfehérje-, a nyersrost-, a nyershamu-, a nyerszsír- és a cukortartalom. Ezen felül a TELEMATICS egy áttekinthető és a NIR-szenzoros mérésnek köszönhetően rendkívül pontos hozamtérképeket hoz létre a helyspecifikus értékeléshez. Szükség esetén az adatok és a térképek ISOXML formátumba exportálhatók és továbbíthatók. Dokumentálható továbbá a kijuttatott adalékanyag mennyisége is, amit a NIR-szenzor mérései alapján állít be a gép.

Automatikus adatátvitel akár munkagépek esetén is

Az új CLAAS API segítségével a TELEMATICS most számos ismert üzemgazdálkodási rendszerhez közvetlenül csatlakoztatható. Így a táblahatárok automatikusan átvihetők a TELEMATICS-ba, majd az automatikus dokumentációból származó adatok közvetlenül a megfelelő üzemgazdálkodási rendszerbe kerülnek. Az adatok kézi exportálása és importálása már nem szükséges, ami munka- és időmegtakarítást jelent.

A CLAAS TELEMATICS TONI funkciója továbbra is egyedi megoldás. Az ISOBUS csatlakozón keresztül a kapcsolt munkagépekből, például bálázókból vagy pótkocsikból származó adatok is dokumentálhatók, és amennyiben szükséges, ISOXML formátumba exportálhatók.

Az Agritechnica 2019-es kiállításon bemutatott, valamint kitüntetést elnyert DataConnect rendszerrel a jövőben lehetővé válik a John Deere, Case IH, Steyr és a New Holland hálózati felhőszolgáltatással (Cloud-to-Cloud kapcsolat) ellátott vegyes gépparkok megjelenítése a TELEMATICS-ban.

A TELEMATICS számos CLAAS traktorban és betakarítógépben alapfelszereltség, az automata dokumentáció mellett a Remote Service szolgáltatás akár távdiagnosztikai támogatást is tud kínálni.

Magába foglalja az esetleges hibák továbbítását az adott CLAAS értékesítési és szervizpartnernek, aki a távoli diagnosztizálás után – időt megtakarítva – egyből megrendelheti és kézbesítheti a megfelelő alkatrészt. A távoli szolgáltatás másik eleme a kötelező szervizeket kezelő karbantartási terv, amivel gyorsabban és tökéletes időzítéssel lehet az adott karbantartást elvégezni, igazodva az ügyfél igényeihez.

Forrás: AXIÁL Kft.