Az alagút pasztőrözőn kívül mindent lecseréltünk, mondta az ügyvezető, a régi berendezésekből az optikai válogató és a négysugaras röntgengép maradt meg. A Jonaco Kft. az utóbbi években jobbára csak meggybefőttet készített, most viszont
A termékskálát a piaci igényeknek megfelelőn tovább szeretnék bővíteni, hogy megnyújtsák a feldolgozási idényt, a jelenlegi technológiával képesek az említetteken kívül paprikát feldolgozni és lecsót készíteni.
Az idén az Érdi bőtermőből a tavaszi fagyok miatt elég kevés termett, a szüret előtti esők pedig rontották a minőségét. Egyelőre nem látszik, hogy német exportra ebből a fajtából készülhet meggybefőtt. Június első kétharmadában nem érkezett nagy mennyiség, a hónap utolsó hétvégéjén várják a beszállítási csúcsot. Szabó Péter szerint nem biztos, hogy sikerül levezetni a befőttnek nem alkalmas minőséget, mert a légyártók inkább kivárnak egy hetet, amikor a cigánymeggyek és az Oblacsinszka szürete kezdődik. Ezek a fajták kimondottan légyártásra alkalmasak, jóval magasabb a Brix-értékük, mint az Érdi bőtermőnek, és az idén is jól teremnek. A jelenlegi 250-260 forintos nettó átvételi árak mellett a fagyasztóipar valószínűleg kevés meggyet vásárol.
A legnagyobb mennyiségben termő hazai fajták, az Újfehértói fürtös, a Debreceni bőtermő, a Kántorjánosi és a Petri egyelőre „jól néznek ki”, de ronthatja a kedvező képet, ha továbbra is sok lesz az eső – tette hozzá Szabó Péter.