0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Kiss László az OEE elnöke

Az Országos Erdészeti Egyesület a vonatkozó törvényi előírásoknak és az egyesületi szabályozásoknak megfelelően április 19-én elnök és alelnök választást tartott. Rendkívüli Küldöttgyűlésen részt vett küldöttek Kiss Lászlót választották elnöknek, az általános alelnök pedig Nagy Frigyes Vince lett. Megbízatásuk 2022. december 31-ig szól, adta hírül az OEE.

Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) előző elnöke március 3-án személyesen jelentette be lemondási szándékát az alelnököknek. Döntését azzal indokolta, hogy megítélése szerint az egyesületnél az utóbbi időben megnövekedett feladatok teljesebb vezetői jelenlétet igényelnek. Az elnökség tagjait aztán levélben is tájékoztatta.

Május 25-én ugyancsak lemondott tisztségéről az OEE általános alelnöke, Kiss László, így a rendkívüli küldöttgyűlés során erre az egyesületi tisztségre is új alelnököt választottak a küldöttek.

A június 19-re kiírt rendkívüli választást az elnökség 7/2020. (05.26) számú határozatával hatályba helyezett rendkívüli választási szabályzat szerint kellett lebonyolítani. A rendkívüli választást az Országos Választási Bizottság koordinálta és felügyelte.

Kiss László okleveles erdőmérnök, szakközgazdász 1974 óta tagja az Országos Erdészeti Egyesületnek, és 2010 óta töltötte be az OEE általános alelnöki tisztségét. Szakmai pályafutását  az Ipoly Erdő Zrt. jogelődjénél kezdte, és 2006-tól az állami erdészeti részvénytársaság vezérigazgatója. Munkáját több elismeréssel díjazták, 2018-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.

 

Forrás: oee