Back to top

A sörért adatokkal is kell fizetni

Az Egyesült Királyságban még csak most tervezik a koronavírusjárvány miatt hozott intézkedések feloldását. Terveik szerint július 4-től megnyithatnak a társadalmi élet kedvelt színterei a pub-ok. A kiszolgálásban komoly változás történik majd, ugyanis a kedves vendégnek mielőtt leguríthatná megszokott sörét, meg kell adnia a nevét és az elérhetőségét is.

A koronavírus elleni intézkedéseknek nincs vége, csak átalakulnak. Mivel a járványveszély még nem múlt el, ezért néhány óvintézkedés továbbra is fennmarad, vagy a nyitás után egy enyhébb szabályozás lép életben. Mivel úgy látják, hogy a helyi kocsmákban a távolságtartás nem megoldható, ezért a nyomkövetést választják:

a betérő vendégnek meg kell adnia a nevét és az elérhetőségeit, hogy baj esetén fel tudják göngyölíteni a vírus forrását. A személyes adatokat 21 napig kell tárolnia a  tulajdonosnak.

Ez az intézkedés nem csak a kocsmákra, hanem a teljes gasztronómia-, szálloda- és turisztikai ágazatra, valamint néhány egyéb szolgáltatásra is vonatkozik.

Az elkövetkező napokban pontosabb ajánlásokat fognak adni a különböző típusú helyeknek, melyben meghatározzák például, hogy hogyan kell megszerezni az elérhetőségeket a pub-ok sörre szomjas ügyfeleitől, ami bonyolultabb és szokatlanabb, mint például a szállodákba vagy panziókba érkező vendégek esetében.

Az ügyfelek elérhetőségének gyűjtésére és tárolására vonatkozó kötelezettség - azaz a vírus helyi megjelenése után az azonosítás és ellenőrzés - a kocsmákat, az éttermeket, a szállodákat és minden egyéb szálláslehetőséget érinti, és a fodrászatokat is magában foglalja. Emellett iránymutatást adnak az egyidejűleg fogadható ügyfelek számának korlátozásáról, továbbá javasolják  az egyirányú forgalom, vagyis a különálló bejárat és kijárat bevezetését.

A kocsmákban és a bárokban műsoros előadásokat, koncerteket nem lehet rendezni, a templomokban istentiszteleteket lehet tartani, de nem szabad énekelni.

A fodrászatra vonatkozó irányelvek előírják, hogy a fodrászoknak maszkot kell hordaniuk, és az ügyfeleket egymástól válaszfallal kell elkülöníteni.

A gasztronómia és a szállodaipar, a mozik, a múzeumok, a galériák, a templomok és a szépségipar tevékenységének újraindítása mellett

megváltoznak az emberek közötti távolság tartásra vonatkozó előírások is, a jelenlegi két méter helyett egy méteres távolságot kell tartani.

Ezzel a döntéssel a pub-ok tulajdonosai voltak a leginkább elégedettek, akik azt állítják, ha a két méteres szabályt kell betartaniuk, akkor veszteséges lesz a vállalkozásuk.  

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Csík-csodák

A Csík Zenekar alapítója, Csík János népzenész jókedvű muzsikus. Úgy táncol kezében a vonó, hogy örömzenére hívja a zenésztársakat is a legkülönbözőbb műfajokból. Koncertjein egymásra kacsint a hagyományos népzene a legvagányabb pop-rockkal. De mostanában, e vírusvészes kényszerű csend idején a színpadot felváltotta számára a természet.

Fejlesztés, munkahelyvédelem - Támogatás a kertészeteknek

Október közepén indul az az új fejlesztési támogatás, amely 30 milliárd forintot biztosít a kertészeti ágazat versenyképességet és hatékonyságot szolgáló beruházásaihoz.

Kikapcsolódás biztonságban? Irány az erdő!

Az idegenforgalom egyike a pandémia által leginkább sújtott ágazatoknak, nem csoda, hogy sok országban kihívást okoz a turizmus vonzerejének visszaállítása. Magyarországon azonban az eddiginél is nagyobb érdeklődés övezi a természetközeli pihenési formákat, így az erdei turizmust is.

Bugac csodái

A nyaralás vagy a hétvégi kiruccanások tervezésekor az idén talán az eddiginél is többen nézegetik Magyarország térképét. Lapozgatják az útikönyveket, böngészik az internetet a hosszú, kényszerű bezártság után. Számtalan szebbnél szebb természeti látnivaló, építészeti és kulturális kincs felfedezése közül választhatnak.

Olasz konzorcium apró almával növelné a fogyasztást

Új kezdeményezést indított három nagy olasz almatermelő- és forgalmazó, hogy lendületet adjon az ígéretes snackalma-szektornak. Francia nemesítésű, természetesen apró, de jóízű, könnyen fogyasztható fajtákat vezetnek be a piacra. A Snacking Project nevű szervezetet a VOG és a VI.P termelői szervezetek, valamint a Rivoira G.&F.lli nagykereskedő alapította.

Az innováció a kulcs a fenntarthatóság és az élelmezésbiztonság eléréséhez

Anne Alonzo vitaindító beszédet mondott a Politico Agriculture and Food Summit - Mezőgazdaság és élelmiszer konferencián. A Corteva Agriscience 2021 júniusában fogja ismertetni a működéséből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló tervét, hangzott el egy kiemelt jelentőségű rendezvényen, amelyen politikai döntéshozók és a mezőgazdasági ágazat képviselői voltak jelen.

Erzsi (néni) krumplis rétese – a mi helyi értékünk

Aki kóstolta már a rezi Reichenwaller Erzsébet krumplis rétesét, egyetért azzal, hogy legalább a helyi értéktárban ott a helye.

Az Akasztói szikiponttyal bővült az uniós oltalommal védett magyar termékek köre

A magyar akvakultúra ágazat számára komoly elismerés, hogy a Szilvásváradi pisztráng után második magyar édesvízi halként az Akasztói szikiponty földrajzi árujelzője is uniós oltalmat kapott. Az Akasztói szikiponty oltalom alatt álló eredetmegjelölésként való bejegyzésével már 62-re emelkedett azoknak a magyar agrártermékeknek a száma, amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unióban oltalmat élvez.

Mátravasút: megújult és várja utasait

Az 1900-as évek elején épült mátrai kisvasúthálózat sok- sok ember életével összefonódott. Azért, hogy továbbra is biztonságosan szállíthassa a turistákat, két éves teljes körű felújításon esett át. Csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át az utasoknak.

Húsfeldolgozó-üzemekre csapott le a német rendőrség

Németország több szövetségi tartományában is illegális munkavállalók után nyomoz a rendőrség. A húsfeldolgozó-üzemekben alkalmazott, többségükben kelet-európai dolgozókat zsúfoltan szállásolták el, ami a koronavírus-járvány terjedése miatt is aggályos.