0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Hamarosan itt a szilázskészítés ideje – HG2020/1

Számos tényező befolyásolja a termelő állatok teljesítményét. Az erjesztett takarmányok minősége különösen fontos, mivel nagy arányt képviselnek a takarmányok között.

Annak érdekében, hogy az eredeti takarmánynövény táplálóanyag-tartalma a legnagyobb mértékben megmaradjon, gyors és hatékony erjedés szükséges. A Volac cég kutatói több mint kétszáz kísérletet végeztek különböző növényeken, különböző körülmények között. Az Ecosyl termékek a kívánalomnak megfeleltek. 

Az Ecosyl tartósítókkal végzett kísérletek során javult a szárazanyag-felvétel és az emészthetőség.

A jobb erjedésnek köszönhetően nagyobb lett a szilázs energiatartalma, valamint jelentős javulás mutatkozott a bendő mikrobiális fehérjetermelésében. A kazal megbontása után kiváló aerob stabilitás jellemzi az Ecosyllal tartósított tömegtakarmányokat, ami kedvezően hat az állatok egészségi állapotára és termékenységére.

A szilázsból történő szárazanyag-bevitel átlagosan 5%-kal nőtt, míg a szerves anyag emészthetősége átlagosan 3%-kal.

Az Ecosyl termékcsalád két fő tagja az Ecosyl Ecocool és az Ecosyl 100, de elérhető szénatartósító oltóanyag is. Az Ecosyl Ecocool két elit baktériumtörzset egyesít: a Lactobacillus plantarum MTD/1 törzs a jobb fermentációhoz, a Lactobacillus buchneri PJB/1 törzs a jobb aerob stabilitáshoz szükséges.

Az Ecosyl 100 emelt baktériumszámát a Lactobacillus plantarum MTD/1 törzs alkotja, amely lucernaszenázs, valamint az ideálistól eltérő feltételek között készülő szenázsok számára elengedhetetlen.

A termékekben található baktériumok készen állnak arra, hogy a levágott növényre kerülve agresszíven versenyezznek a nemkívánatos baktériumok ellen, ezért gyorsan lezajlik az erjedés, így biztosítva a tápanyagok maximális megőrzését és a legjobb ízletességet.

Az Ecosyl szabadalmaztatott technológiája minden MTD/1 baktériumsejtet védőrétegbe zár. A speciális összetevők védik a sejteket a fagyasztva szárítás során, ami elősegíti a gyors hidratálódást, aktiválódást. Az MTD/1 sajátos jellemzőivel kombinálva az eredmény egy szuperstabil mikroorganizmus, amely magas környezeti hőmérsékleten is aktív marad.

A tartósítók további előnyei:

  • hosszú az eltarthatósági idejük (3 év),
  • a tartálykeverék hosszú életképessége révén nem jelentenek problémát az ideiglenes szünetek a betakarításkor.

Egy teljes szezon hazai tapasztalatai alapján minden partnerünknek ajánljuk az Ecosyl termékeket, akinek fontos a tömegtakarmányok kiváló minősége!

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2020/1 számából

Forrás: Holstein Genetika Kft.