Back to top

Részesei vagyunk a precíziós fejlesztéseknek - HG2020/1

Az idei esztendőben is részt vettünk az Agroinform Kft. által szervezett februári PREGA konferencián és kiállításon, Budapesten.

Akkor nem gondoltuk, de ma úgy tűnik, hogy a vírushelyzet miatt 2020-ban ez lehet az egyetlen konferencia, amelyet meg tudtak rendezni. A tanácskozás az eddigiekhez hasonlóan nyolc szekcióban, magas színvonalú előadásokkal és számos kiállító bemutatójával gazdagította a több mint ezer résztvevőt.

A rendezvény témája – „Megalapozott döntések: fenntartható gazdálkodás” – kitűnő lehetőséget adott arra, hogy a Holstein Genetika Kft. a Quinto Solutions Kft.-vel karöltve beszámoljon a szarvasmarha-tenyésztőket segítő szenzoros megoldás döntéstámogató funkcióiról.

Az eddig elsősorban mikroklíma-mérésre használt megoldás mára kiegészült vízfogyasztás- és ammóniaméréssel. Az előadásban Alföldi László területi igazgató és Tarr Zoltán, a Quinto Kft. ügyvezetője számoltak be az elmúlt majd három év közös munkájának és a már több telepen működő rendszer használatának tapasztalatairól. A komoly figyelmet kiváltó beszámoló elsősorban az összegyűjtött adatok felhasználási lehetőségeiről, a termelést és az állatok egészségét támogató alkalmazásáról szólt. Az előadást követően személyes beszélgetésre is lehetőség nyílt a szép számú érdeklődővel. A szenzoros adatgyűjtés volt a téma egy délutáni kerekasztal-beszélgetésen is

„Az IoT alkalmazási lehetőségei, illetve előnyei a mezőgazdasági gyakorlatban. Quo vadis IoT?” címmel, ahol szintén hallhattak az érdeklődők a szarvasmarha-tenyésztésben szerzett tapasztalatainkról.

Itt adjuk hírül, hogy hírlevelünkkel párhuzamosan megjelent a Holstein Genetika Kft. és a Quinto Solutions Kft. gondozásában a Dairy Radar elnevezésű kiadvány a fenti témakör részletesebb bemutatásával.

További írások a Holstein Genetika Hírlevél 2020/1 számából

Forrás: 
Holstein Genetika Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Okos talajgazdálkodás – Központi talajadatbázis jöhet létre Magyarországon

A fenntartható talajgazdálkodásról tartott online konferenciát szerdán a budapesti Holland Nagykövetség és a Magyarországi Precíziós Gazdálkodási Egyesület. Az előadók konkrét példák és a szabályozási mellett a termelési oldal bemutatásával keresték a választ arra, hogy hogyan lehet visszaállítani a túlhasznált termőföld minőségét, valamint, hogy hogyan lehet megóvni a talajt.

Harminc éves lett a Holstein Genetika Kft.

A Holstein Genetika Kft. három évtizede áll a minőségi tejtermelés szolgálatában. Kitartó és magas színvonalú munkájukkal Magyarország piacvezetőjévé nőtték ki magukat.

Egy évvel elhalasztják a Nemzetközi Szamóca Szimpóziumot

Bejelentették Rómában, hogy a 2020. májusára tervezett Nemzetközi Szamóca Szimpóziumot egy évvel később rendezik meg a koronavírus-járvány miatt. Az új időpont 2021- május 1-5., a helyszín pedig változatlanul Rimini. A szervezők, az anconai Marche Műszaki Egyetem, az olasz agrárkutatási és ökonómiai tanács (CREA) és a Nemzetközi Kertészeti Társaság szerint csak így lehet megóvni a résztvevők egészségét.

A legszebb kert a táj maga

André Goemaere táj- és kertépítész Belgiumból érkezett a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (Makeosz) meghívására a Balatonalmádiban rendezett szakmai napokra. A szakember tájépítészként megtervezi és meg is valósítja terveit. Harminc éve alapított vállalkozása, a Viridis Belgium legjelentősebb kertépítő cégei között található.

Fájdalommentesen akarnak győzni

Hogyan gondolkodnak az Y és a Z nemzedékek tagjai? Mi motiválja őket? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a Zsendülés VI. Kertészeti Konferencián.

A vállalkozó nem gondolkodhat termelőként

Az agrárvállalkozó is vállalkozóként kell, hogy gondolkodjon. Nem termelőként, hanem úgy, mint egy nagy cég vezetője. Ennek ellenére a magyar agrárvállalkozók jelentős hányada termelőként dolgozik, gondolkodik, és így kirekesztett a vállalkozói szektorból. Ez volt az az alapötlet, amiből megszületett az I. Élelmiszergazdasági Üzleti Fórum.

Újratervezés Brnoban – 3 vásárt is áttettek 2021 tavaszára

A TECHAGRO Európa harmadik legnagyobb mezőgazdasági technológiai szakvására, amelyen főként cseh, német, olasz és francia vállalatok vesznek részt, és általában a szomszédos országok mezőgazdasági szakemberei látogatják. Az intézkedés fő célja a koronavírus okozta bizonytalanság miatti kereskedelmi kockázatok csökkentése és az esetlegesen vissza nem téríthető költségek kiküszöbölése.

Halasztásra kerül a MAGOSZ ünnepi közgyűlése is

Későbbi időpontra halasztja közgyűlését a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ). Az ünnepi rendezvény a 2005-ös demonstráció 15 éves évfordulójára, eredetileg március 13-ára került összehívásra, azonban a koronavírus terjedése miatt a halasztás mellett döntöttek.

A klíma, a technológia és a média is hatással van a borágazatra

Idén a New York Palotában megrendezett március 6-ai Borkonferencia immáron nyolcadik alkalommal valósult meg, melynek fő témája ezúttal az innováció volt. Az esemény célja, hogy a borágazat szereplői megismerhessék azokat a felgyorsult világban kialakult jelenkori technológiai trendeket, amelyekkel mind a piacon való érvényesülésben, mind a termelésben segíthetik őket.

Nyártól új bortörvény lesz érvényben

Borjog és bormarketing konferenciát rendeztek a New York palotában március 6-án, melynek kiemelt témája a bor- és szőlőágazatban rejlő innovációk ismertetése volt. Az idei, egyben nyolcadik alkalommal létrejövő rendezvényt ezúttal Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár nyitotta meg több mint 200 termelő és borász előtt.