0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Július 4. és 12. között idén is Muzsikál az erdő a Mátrában

A rendkívüli helyzethez alkalmazkodva szervezik az idei Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvényeit. A 9 napon kilenc helyszínen, a Mátra lábától Kékestetőig várják a zene és az erdő szerelmeseit. Szeptember 25-27-én pedig Körösök-völgyében folytatódik az immár 17 éve elkezdett rendezvénysorozat.

Az idei év kiemelt üzenete: Ne onnan folytassuk, ahol a járványhelyzet előtt abbahagytuk. Az életvitelünk lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére.

A Muzsikál az erdő szellemisége ugyanakkor megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

A Muzsikál az erdő értékei továbbra is aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete, a környezet védelme, a természettel harmóniában való létezés, hangsúlyozzák a szervezők.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is különleges erdei helyszínekre hívják a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget az ingyenes programok között.  

A rendezvényekre érkezőknek azonban be kell tartaniuk a biztonsági protokollt, melynek legfontosabb elemei, hogy a rendezvényen kizárólag a helyszíni regisztrációt követően lehet részt venni, és kérik, hogy tartsák tiszteletben az egymás közötti távolságot. (A protokoll elolvasható a rendezvénysorozat honlapján, a facebook oldalán és valamennyi helyszínén.)

Idén is színvonalas programokban lehet része az érdeklődőknek, a fellépők közt pedig ismert és elismert zenészeket, énekeseket találunk. Így a résztvevők láthatják és hallhatják visszatérő vendégként Szalóki Ágit és zenekarát, az Egri Szimfonikus Zenekart, a Muzsikás Együttest, a Talamba ütőegyüttest, Horgas Eszter fuvolaművészt, Csík Jánost és a Mezzo formációt.

Minden nap lesz erdei séta szakvezetéssel, kézműves-foglalkozás és helyi termékek bemutatója, valamint még ezernyi izgalmas, érdekes, értékes, élménnyekkel teli program. 

Bővebb információ: muzsikalazerdo.hu

Forrás: Muzsikál az erdő