0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Csütörtöktől vetítik a mozik a Vad erdő, vad bércek című díjnyertes természetfilmet

Az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát mutatja be Mosonyi Szabolcs operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában című díjnyertes természetfilmje, amelynek kibővített változata július 2-tól látható a mozikban.

Ahogy arról annak idején mi is beszámoltuk, a koronavírus-járvány miatt márciusban elhalasztották a Vad Balaton, a Vad Szigetköz és a Vad Kunság alkotóinak legújabb filmjének bemutatóját. Most viszont országszerte több mint 60 filmszínházban látható az idei Magyar Mozgókép Szemlén a legjobb ismeretterjesztő filmnek járó Magyar Filmdíjat elnyert alkotás – olvasható a Pannonia Entertainment Ltd. közleményében.

A látványos és részletgazdag, 4K felbontású természetfilm intim közelségben, nem mindennapi helyzetekben mutatja be az észak-magyarországi erdőségek változatos növény- és állatvilágát az avarszinttől a lombkoronáig.

A film címében is szereplő „fantom” a rejtőzködő életmódja miatt nehezen lencsevégre kapható hiúz, amely nemrég újra feltűnt a magyarországi vadvilágban.

A film a hiúz nyomait kutatva tárja fel az erdőlakók életét, például a patakokban ívó ingolákét, a fészket rakó szirti sasokét, a bokszoló mezeinyúl-párét, a fák között lomhán zümmögő óriás szarvasbogarakét, de a vízirigók élete és a hegyi kérészek párzásának ritka pillanatai is megelevenednek a vásznon.
A Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomában című film az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra Program keretében készült.

Forrás: Pannonia Entertainment Ltd.