0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az évszázad vételének tartják az eladósorba került gazdaságot

„Lenyűgöző! Ez egy olyan birtok, melyhez fogható százévente egyszer kerül piacra” – fogalmazott egy brit árverésvezető egy, Írország Edenberry nevű településének határában elterülő, augusztusban kalapács alá kerülő gazdaságról. Lássuk, mi áll a hangzatok szavak mögött!

Stephen Barry elmondása szerint a körülbelül 9 millió euróra (több mint 3 milliárd forint) becsült, közel félezer hektáros ingatlan nemcsak méretei, hanem a hozzá tartozó területek rendkívül jó termőképessége miatt is említésre méltó.

Körülbelül 300 hektár kivételes minőségű termőföld, 77 hektár magas minőségű legelő, továbbá 73 hektár erdő és egy 1,2 hektáros tó is tartozik hozzá.

Utóbbi halakban igencsak gazdag, s hattyúk, vadkacsák és vándorló madarak is szép számmal látogatják. A gazdaság része egy 1842-ben épült viktoriánus kori ház négy hálószobával, három fogadóteremmel, nagy konyhával és hatalmas előcsarnokkal, valamint egy ötszobás lakóház is, melynek verandájáról gyönyörű kilátás nyílik a gondosan karbantartott kertre és a mezőgazdasági területekre.

A gazdaságot hirdető aukciósház kiemelte, hogy a farmot több kilométernyi úthálózat szövi keresztül-kasul. Továbbá hangsúlyozták, hogy a jövőbeli tulajdonos az ingatlant agrár-turisztikai célokra is kiválóan használhatja, annál is inkább, mivel az közel – nagyjából 60 kilométerre – található a fővárostól, Dublintól.

Forrás: irishtimes.com