0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Rózsa helyett orvosi marihuána

Sajtóhírek szerint Spanyolország egyik legmodernebb üvegház-komplexumában rózsa helyett marihuánát fognak termeszteni. Az Aleia Roses spanyol nemesítő céget egy olyan cég vásárolná meg, amely az amerikai orvosi marihuána piacon szerzett magának nevet.

Az Aleia Roses nemesítő cég, a világ egyik legszebb rózsájának tartott  Red Naomi! fajta intenzív termesztésére szakosodott Spanyolországban. A cég felszámolásáról azonban tavaly ősz óta keringenek hírek a sajtóban, de a legfrissebb értesülések szerint az amerikai tulajdonú Full Moon Investments tervezi megvásárolni a spanyol céget.

A cég az amerikai orvosi marihuána piacon ismert név. Az akvizíció előrehaladtával egyre biztosabbnak tűnik, hogy folytatódik a rózsa termesztése. De vajon meddig?

Ideális feltételek a termeléshez

A rózsát Spanyolország egyik legmodernebb és legnagyobb üvegház komplexumában termesztik. A 14 hektáros rózsafarm Soriaban található, Madridtól körülbelül két órányi autóútra északra. Az üvegház építését 5 évvel ezelőtt kezdték meg. A mezőgazdasági terület 1030 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, ideális helynek bizonyul a termesztéshez az enyhe éghajlat, a meleg nappalok és hideg éjszakák az alacsony páratartalom, és a területet átszelő tiszta vizű Duero-folyó miatt. Nincs túlságosan messze az észak-európai piacoktól sem. 

A marihuána és a rózsa kombinált termesztése

A helyi sajtó értesülése szerint a Full Moon Investments célja, hogy a rózsafarm megvásárlása után az üvegházat orvosi marihuána termesztésére használja.   A tervek szerint az első évben a 14 hektáros terület felén még termesztenek rózsát, de a második évtől a teljes területen marihuána termesztésre állnak át.

Forrás: www.taspo.de