0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A forma és a műszaki tartalom egysége

A tavalyi Agritechnica kiállításon bemutatott Steyr Konzept hibrid traktort a MUSE Creative és a MUSE Design Awards platina díjakkal ismerték el az év elején. A díjat odaítélő nemzetközi szervezet professzionális és innovatív ipari termékek és műszaki teljesítmények értékelésére, illetve díjazására szakosodott.

Ebben az évben 3820 különféle innovatív terméket értékeltek 50 országból különböző kategóriákban. Ezek közül érdemelte ki a megtisztelő díjat a Steyr jövőt idéző hibridtraktor-koncepciója.

A traktort a CNH Industrial mérnökgárdája és dizájnerei tervezték, illetve a CNHi által gyártott komponensekből építették.

Motorja egy 21. századi paraméterekkel rendelkező FPT 45 típusú négyhengeres, Hi-eSCRII füstgáztisztító rendszerrel felszerelt, környezetkímélő dízelmotor. A motor által meghajtott generátor hajtja meg az elektromos kerékmotorokon keresztül a járószerkezetet, és külön elektromotorokkal a traktor TLT-jét és hidraulikus rendszerét. A traktor elegáns dizájn­ja a forma és a műszaki tartalom egységét tükrözi.

Az FPT Industrial motor- és hajtóműgyár 150 és 250 LE közötti teljesítménnyel gyártja a Steyr Konzept traktorok hibrid hajtásláncait, amelyek nemsokára a CNHi más termékeiben is elérhetővé válnak.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság