0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Magyar alelnököt választott az Ökológiai Gazdálkodók Európai Szövetsége

Dr. Drexler Dórát, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetőjét választotta egyik alelnökének az Ökológiai Gazdálkodók Európai Szövetsége (IFOAM Organics Europe). Az ernyőszervezet több mint 200 tagszervezetet tömörít az Európai Unióban: mezőgazdasági termelőket, feldolgozókat, kereskedőket, tanúsítókat, szaktanácsadókat, kutatókat és fogyasztói érdekképviseleti szervezeteket.

Az IFOAM aktívan részt vesz a Közös Agrápolitika megreformálásában a gazdálkodók ösztönzése és a fenntarthatóbb gyakorlatokra való áttérés elősegítése érdekében.

Az Európai Zöld Megállapodás, Termelőtől az asztalig stratégia keretében olyan célokat irányoz elő, ami hozzájárul az ökológiai gazdálkodás és abból származó termékek előállításának növekedéshez, valamint a kémiai növényvédőszerek és antibiotikumok felhasználásának csökkentéséhez.

Ilyen számszerűsíthető cél például, hogy Európában 2030-ra a területek legalább 25%-a ökológiai művelésű legyen, vagy hogy a közétkeztetésben legalább 20%-ban használjanak fel biogazdálkodásból származó termékeket.

A szervezet a múlt heti ülésén nemcsak új elnökségi tagokat választott, de márkaváltási stratégiáját is bemutatta: a közösségimédia-oldalakon a @OrganicsEurope helyett az @IFOAMEU alatt linkelhető a szervezet, illetve az új honlapjuk címe: www.organicseurope.bio.

Forrás: ömki