0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

The show must go on – Nemzetközi Díjlovaglófesztivál, CDI-W – Máriakálnok

A világ első nemzetközi versenyét a koronavírus-zárlat után a máriakálnoki Dressurzentrum rendezte meg június 26. és 28. között, a 2021-es világkupa-sorozatot így a CDI-W Máriakálnok nyitotta meg. Érezhető volt a nagy vágyakozás a versenyekre, mert reggeltől estig szinte szünet nélkül lovagolták a programokat, mindezt igazi nyári kánikulában.

A rendkívül otthonos, gyönyörű máriakálnoki versenyhelyszín méltó kezdete volt a megkésett idei nemzetközi versenyszezonnak. A rutinos csapat zökkenőmentesen teljesítette az embert próbáló, szoros időbeosztású feladatot, időveszteség, csúszások nélkül. A híres olimpikonok, nemzetközi sztárok egyaránt nagyon boldogan és szép élményekkel térhettek haza a hosszú karanténos időszak magánya utáni igazi nyári pezsgésből.

A nemzetközi díjlovaglófesztiválon a póni korosztály sztárjaitól az olimpiai bajnokig rengeteg neves versenyző, összesen 190 páros indult, köztük igazi világsztárok, olimpikonok. 

A nagy meleg ellenére a hagyományos esti lámpafényes világkupa kűrre sok néző gyűlt össze és olyan hangulatot teremtett a zene és a csodálatos lovak látványa, ami mindenkivel elfeledtette a vírus okozta depressziót.

Ausztriából Belinda Weinbauer, Amanda Hartung és Katharina Haas állt starthoz a világkupa-pontokért. Anna Merveldt sérüléséből felépülve szintén starthoz állt az olimpiára minősült lusitánójával. Elena Sidneva, az orosz csapattag fiatal utánpótlás lovával indult, a holland Thamar Zweistra pedig hosszú távú partnerével lovagolhatott újra a négyszögbe.

Németországot Helen Langehanenberg és Jessica von Bredow-Werndl, a két olimpikon képviselte a máriakálnoki világkupa-fordulón.

A göteborgi Európa-bajnokság két magyar résztvevője, Losonczy Anikó és Szalai Nikolett sem riadt meg az erős mezőnytől és értékes pontokat sikerült gyűjteniük.

A CDI 3*-ban is nagyon erős mezőny állt össze. Az ausztrál Simone Pearce és a luxem­burgi Nicolas Wagner is itt folytathatta az olimpiai felkészülését. Magyarországot Ács Róbert magyar bajnok és Szokola Csaba képviselték ebben a kategóriában.

Az ifjúsági korosztályban Németország, Lengyelország és Ausztria egyaránt Máriakálnokon tartotta az utolsó Eb-selejtezőt,

így a póni és a junior versenyzők közül Magyarországra látogatott Rose Oatley, a póni-világranglista vezetője, a Baumgürtel testvérek – akik egyike többszörös póni Európa-bajnok –, valamint a tavalyi német pónilovas csapat további lovasai, Shona Benner és Antonia Busch-Kuffner is.

Jana Schröder, a 2019. évi Európa-bajnok idén egy kategóriával magasabban állt rajthoz.

A magyar utánpótlás is nagy számban képviselte magát a versenyen, mindjárt az első nap a magyar himnusz szólalt meg elsőként, ugyanis gyermek kategóriában Solymosi Sára vehette át a győztesnek járó díjat.
Hoffer Hanna új lovával, Sunny Girllel teljesített kimagaslóan junior korosztályban.

Az év meglepetése pedig Pachl Benedek volt, aki Hollandiából tért haza saját tenyésztésű lovával, és U25 kategóriában mindkét nap győzedelmeskedett, nagyon szép, felnőtteket megszégyenítő, érett lovaglással.

A fiatal lovak kategóriában a magyar lovasok négy első és számos dobogós helyet szereztek.

Az ötéveseknél csütörtökön Pachl Benedek a Toto JR apaságú Keydinde nevű kancájával nyert, pénteken pedig Szokola Csaba Parkertech Gardenarttal szerezte meg az első helyet.

A hatévesek kategóriájában mindkét nap Gálfi Antónia nyert Brillant Mokka Sahne nyergében, pontos, rendkívül egyenletes, kiegyensúlyozott programokat lovagolva.

A nézők a díjlovaglófesztivál egyik megható pillanatának a világkupa kűr szombat esti eredményhirdetésekor lehettek tanúi, amikor Losonczy Anikó, a verseny házigazdája hosszú közös karrier után elbúcsúztatta a versenyzéstől partnerét, Mysteryt, akinek a felnőtt válogatottba kerülését is köszönhette.

Augusztusi lapszámunkban további részletekkel szolgálunk a járványhelyzet utáni első nemzetközi versenyről, illetve versenyzői interjúkkal is készülünk!

 

 

Forrás: Pegazus