0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Veszélyes kihívás az állatok ijesztgetése

Fiatalok kihívás formájában arra biztatják egymást, hogy házi- és haszonállatokat ijesszenek meg, és erről videó posztban számoljanak be az interneten. Az állattartók a veszélyekre figyelmeztetnek.

Az egész egy ártatlan kihívással kezdődött, amely a Tik Tok közösségi média platformján jelent meg. és rohamosan terjedt szerte a világban. A németországi mezőgazdasági és szarvasmarha-tenyésztő szervezetek kamarái hivatalosan is figyelmeztetnek a közösségi média új és nagyon veszélyes jelenségére.

Már több száz ilyen film található a közösségi csatornán, amelyekben a fiatalok egymást, vagy háziállatokat – kutyákat és macskákat – ijesztenek meg, amelynek zenei aláfestése  a spanyol énekes Toño Rosario Kulikitaka című dala. Így az internetes felhasználók a Kulikitaka Challange-hez csatlakozva töltik fel a témában készített.

youtube://v/L1eaOId9Zts

A koronavírus-karantén ideje alatt lettek nagyon népszerűek az állatok ijesztgetését bemutató „alkotások”, amelyek vélhetően unaloműzésből születtek.

A karantén időszak elmúltával viszont nem lett vége a kihívásnak, helyette új irányt vett:  a magánlakások helyett a szabadban tartott állatokat vették célpontba. Például Németországban egyre több film mutat be legelőn megrémített teheneket.

Ahogy az agrarheute.de portálon olvasható, ezt a jelenséget a tenyésztők rendkívül veszélyesnek tartják. Ezért felvilágosítást kezdeményeztek az internethasználók számára, amelyben

a gazdálkodók figyelmeztetnek az új hóbort következményeire, amely mind az emberek, mind az állatok számára végzetes lehet.

Előfordulhat ugyanis, hogy a megrémült szarvasmarha támadni kezd  a borjak védelme érdekében, vagy védelmezheti a területét, miközben tragédia következhet be. A mezőgazdasági termelők emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt néhány évben számos tragikus baleset történt az alpesi legelőkön a turisták hibája miatt, akik letértek a kijelölt útvonalakról és az állatok közé keveredtek.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/farmer.pl