0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Mi legyen a sok eladatlan kígyóuborkával? A belgák ezt találták ki

A flamand mezőgazdasági kutatóintézetben kidolgoztak egy módszert arra, hogy hogyan lehetne levezetni az uborkafölösleget.

Az éttermek biztos felvevői a kígyóuborkának, a koronavírus-járvány miatti bezárásukkal így a termés mintegy 40 százaléka a kertészek nyakán maradt. A flamand mezőgazdasági kutatóintézet a veszteségek csökkentésére azt javasolta, hogy készítsenek a kígyóuborkából dzsúszt, amit aztán különböző italokhoz keverhetnének. Az uborkalé ugyanis kiváló frissítő hatású. 

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka nem hizlal, ám gazdag rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban.

Az eljárás során ezért a cél, hogy ezeket minél nagyobb mennyiségben megőrizzék, és kinyerjék. 

Egy vendéglátóipari egység pedig már kísérletezik a receptekkel az uborkalé felhasználására, írta az rtbf.be.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu