Back to top

Fliegl bálaszállító kocsik az AGROTEC Magyarország Kft. kínálatában

A bálaszállító pótkocsi kiválasztásának egyik legfőbb szempontja, hogy minél nagyobb rakfelülettel rendelkezzen a kiválasztott kivitel.

A másik fontos kérdés, hogy minél közelebb helyezkedjen el a rakodó felület a talajhoz. Minél alacsonyabb, annál több sorban tudjuk elhelyezni pl. a szögletes nagybáláinkat. Ez a szempont fontos kihívást jelentett a Fliegl tervezőinek, hiszen nem csak a gazdálkodó igényeit kellett kielégíteni, hanem mindezt a KRESZ szabályainak megfelelően megvalósítani.

Ezt a tervezők úgy tették meg, hogy széles választási lehetőséget biztosítottak a választható opciókban.

Mindenki maga állíthatja össze a számára ideális bálaszállítót. Ehhez azt kell tudnunk, hogy milyen útviszonyok között, milyen sebességgel és terheléssel fogjuk használni a kocsit.

A Fliegl platós pótkocsik többféle kivitelben kaphatóak. Bálaszállításhoz a két vagy háromtengelyes „forgó zsámolyos” modell ajánlott, a gép- és bálaszállításra a tandem-trindem tengelyes. További fontos előny, hogy minden platformkocsi egyben bálaszállító is.

A pótkocsik horganyzott alvázzal, integrált raklap ütköző peremmel és csúszásmentes platószerkezettel vannak ellátva.

A kihúzható plató hosszabbítás szintén csúszásmentes platószerkezettel készült, ami azért fontos, mert csökkenti szalma-széna veszteséget. A modellek széles teherbírás választékkal bírnak, 8000 kg-tól 29000 kg-ig. (x)

Ön is hatékonyabbá szeretné tenni gazdáságát egy Fliegl pótkocsival?

Vegye fel gépértékesítőinkkel a kapcsolatot!

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ennyi üzemanyagot gyártott a Mol használt sütőolajból

A Mol az elmúlt kilenc évben több mint 1900 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze, amelyből bioüzemanyagot gyártanak - tájékoztatott a vállalat hétfőn.

Csúcskombájnok a John Deere-től

A John Deere Európában a múlt év őszén, az Agritechnica kiállításon mutatta be a 100 t/h feletti teljesítményekre tervezett betakarítógépeit, amelyek kombájnflottájának a zászlóshajói lesznek.

Alternatív megoldások a gyomszabályozásban

A szőlőültetvények, mint állókultúrák gyomirtása a hagyományos termesztésben sem egyszerű kérdés, még akkor sem, ha a gyomirtó szerek használata általános. A fenntartható termesztésben a kemikáliák nem megengedettek, csak mechanikai módszerek vagy alternatív megoldások lehetségesek.

130 éves a Kubota

Idén ünnepelte alapításának 130 éves jubileumát a világ harmadik legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója, a japán Kubota Corporation.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

Jubiláló burgonyakombájn-konstrukció

Gabonakombájnjai és szecskázói után 1969-ben dobta piacra első önjáró burgonyabetakarító gépét a Grimme Landtechnik. A vállalat innovációja előtt csak vontatott betakarítót használtak a burgonyatechnológiákban.

Elképesztő összegek röpködtek a mezőgépeket is kínáló árverésen

Egy neves brit aukciósház a járványhelyzet miatt online árverések szervezéséhez folyamodott, s milyen jól tette! Az első ilyen alkalmon csak úgy röpködtek a rekordösszegek: a legmagasabb áron egy Mercedes-Benz traktor kelt el, megelőzve egy Bentley-t.

Kipróbált gépek a szőlészetekbe

A gépbemutatók megritkulása közepette üde színfolt volt a július 24-én Balatonlelle-Rádpusztán, a Rád-Vin Kft. területén tartott Vititech 2020 gyakorlati szőlészeti gépbemutató. A tavaly indult Vititech-et a KITE Zrt. is nagyszerű kezdeményezésnek tartotta, így örömmel csatlakoztak hozzá. Bíznak benne, hogy a szervezőknek sikerült hagyományt teremteniük.

Konténermalmok Dél-Afrikában

A helyi lakossági igények kielégítésére és a helyben termesztett gabonafélék, valamint a kukorica feldolgozására gyorsan terjednek az országban a konténerekbe telepített malmok.

A nyári gyepápolás 7+1 aranyszabálya

A nyári időszakban mutatja legszebb arcát a gyep, feltéve akkor, ha megfelelően gondozzuk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen gyakran nyírjuk, milyen napszakban locsoljuk, vagy éppen mennyi tápanyaggal látjuk el időről időre. A STIHL kertápolási szakértői összegyűjtöttek hét plusz egy aranyszabályt, amelyek betartásával tökéletes pázsitunk lehet.