0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Merre tart a hazai agrárium? – A hét legérdekesebb témái

Kézi aratók versenye, burgonya fajtabemutató Berzencén, az öntözés hazai helyzete, a távérzékelés szerepe a precíziós gazdálkodásban - a hét legfontosabb témái a Magyar Mezőgazdaságban. A lapban ezeken kívül megtalálhatók a szokásos heti; a tőzsdei árakat, a piaci információkat, valamint a jogszabályokat, pályázatokat és közleményeket ismertető rovatok.

Van, aki még emlékeszik rá? Régen, ha két szekér egymással szemben találkozott az úton, annak kellett kitérni, amelyik teher nélkül közlekedett. Ha mindkettőn rakomány volt, annak, amelyik lejtőn haladt. Régi, már-már elfeledett hagyományok felelevenítésére is alkalmat adott a Nyakas család által 12-szer megrendezett kézi aratók versenye a közelmúltban. Ma, a precíziós gazdálkodás korában még a falvakban sem akkora esemény az aratás mint régen, olvasható a Magyar Mezőgazdaság ezen a héten megjelenő, 29. számában.

youtube://v/vid5hMPU-Xk

És ha már precíziós gazdálkodás, a lap távérzékeléssel foglalkozó cikkéből az is megtudható, hogy az abban rejlő előnyök kihasználása szűk keresztmetszetének nem az adatnyerés, hanem a az adatok kiértékelése tekinthető.

Bár az Országos Vízügyi Főigazgatóság aszálymonitoring rendszerében található adatok szerint július elejére már nem volt aszályos terület hazánkban, az idei tavasz után sokan várták, hogy a törvény után a végrehajtási rendelet is megjelenjen az öntözéses gazdálkodásról. Összeállításunkban azt járjuk körül, hogyan segítik ezek a jogszabályok az öntözni szándékozó gazdákat, közösségeket.

A lap tudósít a burgonyás körökben mindig várt eseményről, a Berzencén tartott nyári fajtabemutatóról, és a neked terem online felületről,

ami több, mint egy áruház, hiszen majdnem 100 vállalkozóval állnak munkakapcsolatban és szinte a teljes élelmiszeripari palettát lefedik.

Kárpát-medencei rovatunkban ezen a héten a Vajdaságból tudósítunk, ahol miközben az aratás a végéhez közeledik, továbbra is tombol a koronavírus-járvány.

A lapban ezeken kívül megtalálhatók a szokásos heti; a tőzsdei árakat, a piaci információkat, valamint a jogszabályokat, pályázatokat és közleményeket ismertető rovatok.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság