Back to top

Prémium ültetvényekre a leghatékonyabb gépek

Az Agrotec Magyarország Kft. 4 db New Holland T4.100F ültetvényes traktort adott át a Hilltop Neszmély Zrt.-nek 2020. július 1-jén.

A Hilltop Neszmély Zrt. borászata magas színvonalú munkájának, valamint egyedi mikroklímával rendelkező, prémium ültetvényeinknek köszönhető, hogy kiváló, komplex ízű, összetett hatású, telt borokkal van jelen a nagyborok szegmensében is.

Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

A több, mint 500 hektár, kiváló és változatos fajtákkal telepített szőlőültetvények művelését Neszmély mellett Kocson és Kesztölcön 2020. júliusától már 4 db New Holland T4.100F ültetvényes traktorral látja el a gazdaság. Ahogyan évről évre fejlődik a technológia, úgy a beszerzett új gépek is egyre jobbak, csendesebbek és még hatékonyabbak a korábban használt modellekhez képest.

A T4.100F traktorokat megnövelt erő és teljesítmény, továbbfejlesztett fülkeszűrő, erőteljesebb hidraulika és új mellső függesztés jellemzi.

Ezek a specializált, kompakt erőgépek a moduláris felépítésnek köszönhetően költségtakarékosan, bizonyított megbízhatóság mellett az egyedi igényeknek megfelelően alakíthatók. Kezelhetőségük biztonságos nehéz terepeken is, továbbá segítségükkel akár a legkeskenyebb sorközzel rendelkező ültetvényben elvégzendő munka sem jelent problémát.

Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Mivel a Hilltop Neszmély Zrt.-nél korábban is New Holland traktorokkal dolgoztak, így a márka nem volt ismeretlen a gazdaság számára. Ugyanakkor az egyes gépek cseréjénél, illetve az eszközpark bővítésénél nem utolsó sorban a következő előnyök is szerepet játszottak: professzionális gépekre volt szükségük, melyekhez garancia, szakszerű szervízszolgáltatás és stabil, hosszú távú alkatrészellátás is jár.

Az Agrotec Magyarország Kft. szerviztechnikus kollégái rendszeres utókövetés mellett tartják karban a gépeket,

az alkatrész-értékesítő kollégák pedig gondoskodnak a szükséges alkatrészekről, továbbá partnereink a területileg illetékes gépértékesítőhöz is bármikor fordulhatnak segítségért, tanácsért.

Az átadott traktorok segítségével a Hilltop Neszmély Zrt. munkatársai minden bizonnyal még hatékonyabb, gyorsabb és eredményesebb munkavégzést tudnak folytatni. (x)

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Borászat a Márton-hegy szívében

A főapátság a második világháborút követő politikai döntés nyomán vesztette el azt a lehetőséget, hogy tovább folytassa az évszázadok során magas színvonalra emelt szőlő- és bortermelést. Tizenöt éve újra elkezdődött a borkészítés a Pannonhalmi Főapátság pincészetében.

Ennyi üzemanyagot gyártott a Mol használt sütőolajból

A Mol az elmúlt kilenc évben több mint 1900 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze, amelyből bioüzemanyagot gyártanak - tájékoztatott a vállalat hétfőn.

Csúcskombájnok a John Deere-től

A John Deere Európában a múlt év őszén, az Agritechnica kiállításon mutatta be a 100 t/h feletti teljesítményekre tervezett betakarítógépeit, amelyek kombájnflottájának a zászlóshajói lesznek.

Alternatív megoldások a gyomszabályozásban

A szőlőültetvények, mint állókultúrák gyomirtása a hagyományos termesztésben sem egyszerű kérdés, még akkor sem, ha a gyomirtó szerek használata általános. A fenntartható termesztésben a kemikáliák nem megengedettek, csak mechanikai módszerek vagy alternatív megoldások lehetségesek.

Megkezdődött a szüret

A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével szombaton megkezdődött a szüret Magyarországon - mondta a Varga Pincészet Kft. társtulajdonos-ügyvezetője a Somogy megyei Ordacsehiben.

Ecetszagú szőlőfürtök

Az ültetvények kezeltségi szintje megfelelő, de korai szüretre idén nem számíthatunk. Ebben az évben a tavalyihoz képest különlegességnek számított, hogy januárban-februárban meleg volt az időjárás, márciusban-áprilisban szomjaztak és fáztak az ültetvények, májusban fáztak-áztak a szőlők.

A fekete veszedelem

A szőlő növényvédelem területén egy már feledésbe merült kórokozóval, a feketerothadással kell hazánkban és néhány európai országban a termesztőknek újra szembenézniük, mely a lisztharmat és peronoszpóra behurcolása után Amerikából került be Európába a XIX. század végén.

130 éves a Kubota

Idén ünnepelte alapításának 130 éves jubileumát a világ harmadik legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója, a japán Kubota Corporation.

Szüret a kanadai háztetőkön

A városi méhészet már megszokott dolog Kanadában, de szőlőt termeszteni a házak tetején merőben újdonság. Montreálban három irodaház tetejét telepítették be szőlővel, az első szüretből készült bort idén tavasszal mutatták be.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.