0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Rózsatanfolyam és növényvásár a Füvészkertben

Újra látogatható a budapesti Füvészkert, sőt, július 17-én egy különleges programmal is készülnek, a rózsák nyári szaporításáról tanulhatnak az érdeklődők. Aki lemaradt, annak a július 22-én kezdődő és öt napig tartó növényvásárt ajánljuk figyelmébe.

A legszebb tavaszi virágzások idején számos más növénygyűjteménnyel együtt zárva volt a Pál utcai fiúkból ismert ikonikus növénygyűjtemény, az ELTE botanikus kertje, vagyis a híres budapesti Füvészkert is.

Nyárra azonban már újra kinyitotta kapuit, a nyári nyitvatartás szerint mindennap 9-17 óra között látogatható. Sőt, programokkal is készülnek, a növénybarátok nagy örömére. Rövidesen a rózsarajongók vehetnek részt egy igazán különleges programon: július 17-én (pénteken) 14 órai kezdettel

a rózsák nyári szaporításának szentel egy workshopot a Füvészkert.

A program tartalmaz egy növényismertetést és a rózsák nyári szaporításának alapvető lépéseit végigkövető gyakorlati foglalkozást, vagyis lényegében egy olyan gyakorlati bemutatóra készülnek, amelyen a látogatók aktívan részt vesznek, maguk is begyakorolják a látott fogásokat, és a végén hazavihetik a kész növényt.

A workshopot dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója tartja, és jó idő esetén szabadtéren, esős idő esetén teremben zajlik majd. Belépőjegyek korlátozott számban vásárolhatók, a 10 000 forintos ár tartalmazza a füvészkerti belépőjegyet is.

A következő, ezúttal már nagyobb közönségnek szóló füvészkerti esemény pedig a jövő héten lesz, 2020. július 22–26 között

nagyszabású növényvásárt tartanak

az ELTE Füvészkertben. Mindennap 9–17 óráig várják a látogatókat a szaporítóházban az eladó növények. „Tegyen egy sétát a Füvészkertben és vásárolja meg kedvenc növényét, ahol mellé gondozási tanácsokat is kérhet” – így ajánlják az érdeklődők figyelmébe az ötnapos rendezvényt a szervezők.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu