0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Újabb szúnyogirtás 394 településen

Ezen a héten összesen 394 településen, közel 133 ezer hektáron földről és levegőről is megkezdődik a szúnyogirtás, minekután az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint az ország több területén továbbra is tömegesen vannak jelen a szúnyogok.

A jelenlegi helyzet szerint az ország délnyugati részében a biológiai és kémiai kezelésekkel elfogadható szintre sikerült csökkenteni a számukat. Azonban A Duna mentén, illetve a keleti országrészben, főként a Tisza és a Körösök térségében tömeges mennyiségben vannak jelen a szúnyogok.

A következő napokban a Tisza-tó térségében, Szolnok környékén és néhány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen földi és légi kémiai kezelések lesznek. Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Csongrád-Csanád megyében, valamint Baján és Mohács térségében, a főváros kilenc kerületében, a Szigetköz településein, a dunaújvárosi régióban, valamint Sopronban és Szekszárdon földi kezelésekkel irtják a szúnyogokat.

Az önkormányzatok egyedi értesítést kapnak a gyérítések pontos időpontjáról, ami alapján tudják tájékoztatni a lakosságot. A földi kezeléseket napnyugta után, éjszaka végzik, a légi munkálatok naplemente előtt lesznek.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu