Back to top

A New Holland bemutatja a CH ‘CROSSOVER HARVESTING’ kombájnokat - új alapokon a középkategóriás kombájnok kapacitása és sokoldalúsága

A New Holland AG betakarítógép kínálatában egy új szereplőt köszönthetünk: CH7.70. Egy teljesen új, ú.n. Crossover Harvesting™ koncepcióval találkozhatnak a gazdálkodók: az ikerrotoros (Twin Rotor®) leválasztási technológia és a jól bevált hagyományos keresztdobos cséplési rendszerek alkalmazásával.

Az új CH7.70 kombájn legfontosabb tulajdonságai erre a linkre kattintva tekinthetők meg.

A Crossover kombájn kimagasló teljesítményével, tisztamag és szalma minőségével kiemelkedik a középkategóriás betakarítógépek között, és ezzel új mércét állít fel ebben a kategóriában.

A létező leghatékonyabb motor a szabadalmaztatott HI-eSCR 2 technológiával könnyedén teljesíti a legszigorúbb Stage V környezetvédelmi normákat is – mindezt minimális üzemeltetési költségek mellett éri el. A gépkezelő az új, kifogástalanul komfortos Harvest Suite Deluxe™ kabin kényelméből élvezheti a betakarítógép által elért teljesítményt.

Lars Skjoldager Sørensen (Crop Harvesting Product Management Global) szerint:

„A CH7.70-es kombájnt azon professzionális szántóföldi gazdálkodók és bérvállalkozók részére fejlesztettük ki, akik minden körülmények között egyenletesen dolgozó, magas teljesítményű gépet keresnek, alacsony ráfordítás és üzemeltetési költségek mellett.

Az új kombájn a 45 éves rotoros technológiával és a legjobban bevált cséplési rendszer kombinációjával kategóriagyőztes termelékenységet, kimagasló tisztamag és szalma minőséget, könnyű átszerelhetőséget és megbízhatóságot nyújt – mindezt úgy, hogy az üzemeltetési költségeket alacsony szinten tartja.”

Lionel Gleyroux (Combines and New Holland Flagship Europe) kijelentette:

„A Crossover kombájn új szegmens a New Holland egyébként is széles termékkínálatában.

A gép a középkategóriás, hagyományos szalmarázóládás gépek és a zászlóshajó rotoros modellek között kapott helyet. A Crossover betakarítási koncepciót a legjobb szaktudásunk szerint hoztuk létre, hogy minden gazdálkodó számára lehetőséget biztosítsunk arra, hogy a termelékenység, sokoldalúság és hatékonyság új szintjére léphessenek. A gép mindkét betakarítási technológia legjobbját kínálja, kategória-győztes áteresztőképességgel.”

Hozzátette, hogy: „az új Crossover betakarítási technológiával partnereink mindenképpen többet kapnak: magasabb termelékenység, jobb aratási minőség és jelentős megtakarítás. A CH kombájnok a büszkén viselt egyedi ‘Crossover Harvesting’ logóval jelzik az oldalburkolatok alatt rejlő innovációt.”

A Crossover betakarítás kategória győztes áteresztőképességet biztosít magas minőségű tisztamag és szalma minőség mellett

A CH kombájn kategóriájába tartozó hagyományos szalmarázóládás gépekhez képest, az új New Holland modell áteresztőképessége +25%. A két darab keresztirányban elhelyezett kialakítású cséplőszerkezet cséplődobja, a maga 600 mm-es átmérőjével kimagasló cséplési teljesítményt nyújt, ami a kategóriában a legnagyobbnak számít.

Mindez a felhasználóbarát, szekcionált dobkosárral ötvözve a legjobb választás azok számára, akik sokoldalúan felhasználható gépet keresnek, hiszen nagyon gyors (kevesebb, mint 20 perc) váltást tesz lehetővé a termények között.

Az új, HD hajtású dobvariátorral a cséplődob fordulatszáma a kabinból kontrollálható, ami azt jelenti, hogy a gépkezelő azonnal reagálni tud a változó körülményekre. A cséplőrendszer a jól bevált CX kombájnokról megismert Opti-Thresh™ rendszerrel rendelkezik, azaz a dobkosár hátsó szegmense szerszámok használata nélkül, könnyedén állítható. A felső szegmens dobtól távolabbi pozícióba állításával a dörzshatás enyhébb, így kíméletesebb behatások érik az anyagáramot, amivel jobb szalmaminőséget eredményeznek.

A Crossover Harvesting koncepció úgy született meg, hogy két ikerrotorral ötvözték a már jól ismert, hagyományos és nagy áteresztőképességű két dobos cséplőrendszert – a New Holland rotoros betakarítási technológia fejlesztésében eltöltött 45 évnyi tapasztalat hatására.

Az ikerrotoros technológia a több, mint 45 éves bemutatása óta közismerten a leghatékonyabb és legkíméletesebb cséplési rendszer, mely ezek mellett a legalacsonyabb tört szem aránnyal működik. A CH7.70-es kombájn speciálisan kialakított, egyenként 53,5 cm átmérőjű 345 cm hosszúságú ikerrotor a gépkategória legnagyobb leválasztási felületével rendelkezik (2,9m2), amely tökéletesen illeszkedik a gyártó célkitűzéséhez.

A CH7.70 a Varifeed™ adapter sorozat bármelyik tagjával felszerelhető, egészen 9,15 méterig. Javasolt a kimondottan CH-hoz létrehozott Varifeed™ család legújabb, 8,53 m szélességű modelljét választani. A ferdefelhordó csatlakozó kerete mechanikusan állítható annak érdekében, hogy minden típusú betakarító adapter vágószerkezete megfelelő szöget zárjon be a tarlóval.

A New Holland, annak köszönhetően, hogy ötvözte a legjobb technológiáit, a piacvezető ikerrotoros és hagyományos rendszereket, a kategória legnagyobb áteresztőképességű kombájnját hozta létre, az új CH Crossover betakarítógépet

Az új típusú három lépcsős tisztító rendszer kapacitása tökéletesen illik a CH gép magas cséplési és leválasztási teljesítményéhez. A New Holland Triple-Clean™ többlépcsős rostarendszere az előkészítő asztalon történt plusz egy lépcső kialakításának köszönhetően +15%-os áteresztőképességgel dolgozik.

A SmartSieve™ rendszernek hála a CH7.70-es kombájn hibátlanul teljesít a dombos vidékeken is.

Az automatika a megfelelő tisztítási hatékonyság fenntartásának érdekében 25%-os oldallejtésig képes biztosítani a felső rosta egyenletes terheltségét. Automatikusan beállítja a megfelelő rostamozgást a szelelő ventilátor fordulatszámához és a betakarítandó növény magméretéhez igazodva. Ezt kiegészíti a díjnyertes Opti-Fan™ rendszer, ami szintén automatikusan szabályozza a tisztító rendszert átjáró légáram intenzitását attól függően, hogy a gép lejtőn vagy emelkedőn halad. Hegymenetben csökkenti a ventilátor fordulatszámát, hogy a tisztamag ne távozzon a gépből, valamint lejtmenetben növeli a fordulatszámot annak érdekében, hogy elkerülje a tisztítószekrény eltömődését.

Hegyvidékes területeken a betakarításhoz a Lateral verzió biztosítja a megfelelő körülményeket.

Kiváló üzemanyag fogyasztás és alacsony üzemeltetési költségek

A CH7.70 teljesítménye hátterében az FPT Cursor 9-es erőforrása áll a maga 374 lóerejével, amely 34 LE-vel több, mint a szalmarázóládás CX6.90-es kombájné. A motor az FPT Industrial levédett HI-eSCR 2 technológiának köszönhetően megfelel a legszigorúbb Stage V emissziós előírásoknak.

A gép napi karbantartása nagyon egyszerű, a gépkezelőnek mindössze négy jól hozzáférhető zsírzó pontra kell odafigyelnie. Az erőforrás kipufogógáz-kezelő rendszere karbantartásmentes, a tiszta üzem eredménye a kimagasló hatásfok, ezáltal minimális fajlagos hajtóanyag felhasználással kell csak kalkulálnunk.

Továbbá a három éves kiterjesztett garancia (1200 motor üzemóra) érvényes a fő alkotóelemekre (erőforrás, meghajtás és az utókezelő rendszer), valamint a hosszú szerviz-intervallumok (600 óra) valóban minimálisra csökkentik a gép üzemeltetési költségeit.

A New Holland Agriculture a CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI) nemzetközi gyártó vállalat brand-je, mely piacvezető pozíciókkal bír a széles termékválasztékhoz kapcsolódó ágazatokban. További információ a www.newholland.com és a www.cnhindustrial.com weboldalon.

A New Holland márka hivatalos forgalmazója Magyarországon az AGROTEC Magyarország Kft. A kínálatban szereplő erőgépek, betakarítógépek és munkagépek igazolt hatékonyságú, nagy teljesítményű, strapabíró munkaeszközök. Emellett a 14 telephelyéből álló országos hálózat, valamint a zökkenőmentes alkatrészellátás lehetővé teszik a gyors és költséghatékony karbantartást és szervizelést.

A termékekkel kapcsolatos további információkért keresse az AGROTEC Magyarország Kft. gépértékesítőit: www.agrotec.hu

Forrás: 
AGROTEC Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ennyi üzemanyagot gyártott a Mol használt sütőolajból

A Mol az elmúlt kilenc évben több mint 1900 tonna használt sütőolajat gyűjtött össze, amelyből bioüzemanyagot gyártanak - tájékoztatott a vállalat hétfőn.

Csúcskombájnok a John Deere-től

A John Deere Európában a múlt év őszén, az Agritechnica kiállításon mutatta be a 100 t/h feletti teljesítményekre tervezett betakarítógépeit, amelyek kombájnflottájának a zászlóshajói lesznek.

Alternatív megoldások a gyomszabályozásban

A szőlőültetvények, mint állókultúrák gyomirtása a hagyományos termesztésben sem egyszerű kérdés, még akkor sem, ha a gyomirtó szerek használata általános. A fenntartható termesztésben a kemikáliák nem megengedettek, csak mechanikai módszerek vagy alternatív megoldások lehetségesek.

130 éves a Kubota

Idén ünnepelte alapításának 130 éves jubileumát a világ harmadik legnagyobb traktor- és mezőgazdasági gépgyártója, a japán Kubota Corporation.

Szüret a kanadai háztetőkön

A városi méhészet már megszokott dolog Kanadában, de szőlőt termeszteni a házak tetején merőben újdonság. Montreálban három irodaház tetejét telepítették be szőlővel, az első szüretből készült bort idén tavasszal mutatták be.

Kevesebb kiállítóval, de megrendezik Debrecenben a Farmer Expót

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán - közölte Vaszkó László vásárigazgató hétfőn az MTI-vel.

Jubiláló burgonyakombájn-konstrukció

Gabonakombájnjai és szecskázói után 1969-ben dobta piacra első önjáró burgonyabetakarító gépét a Grimme Landtechnik. A vállalat innovációja előtt csak vontatott betakarítót használtak a burgonyatechnológiákban.

Elképesztő összegek röpködtek a mezőgépeket is kínáló árverésen

Egy neves brit aukciósház a járványhelyzet miatt online árverések szervezéséhez folyamodott, s milyen jól tette! Az első ilyen alkalmon csak úgy röpködtek a rekordösszegek: a legmagasabb áron egy Mercedes-Benz traktor kelt el, megelőzve egy Bentley-t.

Kipróbált gépek a szőlészetekbe

A gépbemutatók megritkulása közepette üde színfolt volt a július 24-én Balatonlelle-Rádpusztán, a Rád-Vin Kft. területén tartott Vititech 2020 gyakorlati szőlészeti gépbemutató. A tavaly indult Vititech-et a KITE Zrt. is nagyszerű kezdeményezésnek tartotta, így örömmel csatlakoztak hozzá. Bíznak benne, hogy a szervezőknek sikerült hagyományt teremteniük.

Folytatódik a száraz idő

Jelenleg hazánk döntő részén megfelelő a talajnedvesség, a kapás növények szépen fejlődhetnek, a meleg és jobbára száraz időben pedig jól lehet haladni a még kint lévő kalászosok aratásával is. A Kisalföld északnyugati részén és a Mohácsi sziget térségében azonban nem ilyen ideális a helyzet, arrafelé nem esett elég eső, így még mindig a kritikus szint alatt van a talajnedvesség.