0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A beltéri növénydekorációval foglalkozó német cégeket is megviseli a vírushelyzet

A vírushelyzet miatt sok cég bevétele drasztikusan csökken, miközben a növényápolási munkákat sem tudták elvégezni. Hiába növekszik a beltéri zöldfelületek értéke, a koronavírus járvány miatt érdemes újragondolni az iparágat.

A belsőépítészettel, belső terek dekorálásával foglalkozó vállalatok többsége a B2B szektorban tevékenykedik és a koronavírus járvány nyomán fellépő válság kezdete óta súlyos helyzetben van: az óvintézkedések miatt különösen márciusban és áprilisban sok cég nem engedte be a szolgáltatók munkatársait a növényápolási munkák elvégzéséhez. Nemcsak ez okozott fejtörést a cégeknek; az értékesítés óriási visszaesése miatt,

a járvány első két hetében a bevételek sok német cégnél 100 százalékkal estek vissza. A legutóbbi információk szerint pedig eddig átlagosan 30 % körüli a visszaesés a járvány előtti időszakhoz képest – mondja Christian Engelke a németországi Beltéri Zöldfelület és Hidrokultúra Egyesület elnöke. 

Christian Engelke  pontosan ismeri az iparág jelenlegi helyzetét, mivel hét éve az egyesület elnöke. Szerinte legrosszabbul azok a cégek jártak, akik a rendezvényszervezésben és vendéglátóiparban tevékenykedtek mivel ebben a szegmensben egyik napról a másikra egyszerűen nem volt több megrendelés. Azok a vállalkozások, amelyek beltéri növények ápolási munkáit, illetve zöldfelületek karbantartási munkáit végzik a megfelelő biztonsági intézkedés mellett a munkát többnyire újra tudták kezdeni. Az egyesület által nyújtott támogatás sok vállalatnak segített, de általánosságban véve több beltéri dekorálással foglalkozó cég is veszélybe kerül ha nem kap további támogatást.  

Az év második felében várhatóan több megrendelés fog érkezik. A beltéri zöldfelületek népszerűsége továbbra is töretlen. A járvány miatt azonban az iparágnak érdemes átgondolkodni a tevékenység bizonyos területeit.

Szerinte a cégeknek el kell mozdulniuk a klasszikus beltéri dekorálástól a kreatívabb, egyedi megoldások felé,

vagy a kisebb irodaméret növényesítése felé. Érdemes lehet a vállalatok alkalmazottjai számára kiépített „home-office irodák” felé nyitni, például környezetbarát növénydekorálási ötletekkel. 

Forrás: www.taspo.de