0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Lótenyésztőket segítő támogatás nyílik

Az Agrárminisztérium a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból rendelkezésre bocsátott 25 milliárd forintos többletforrással meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében 250 millió forint keretösszegű támogatási konstrukciót hirdet meg a lótenyésztők részére.

A koronavírus-járvánnyal összefüggő gazdasági hatások – a ló- és lovas versenyek elmaradása, illetve a turizmus leállása révén – érzékenyen érintették a lovas ágazatot is. A lótenyésztőket különösen sújtotta a helyzet a kancafedeztetések csökkenésével, a versenyek, rendezvények és bírálatok elmaradásával, illetve az értékesítés leállásával.

Az Agrárminisztérium ezért a kormány által a Gazdaságvédelmi Alapból rendelkezésre bocsátott 25 milliárd forintos többletforrással meghirdetett Nemzeti Élelmiszergazdasági Válságkezelő Program keretében 250 millió forint keretösszegű támogatási konstrukciót hirdet meg a lótenyésztők részére.

A lótenyésztők kérelmeiket 2020. július 27-től 2020. augusztus 10-ig nyújthatják be.

A támogatási rendelet alapján a támogatásra az a kérelmező jogosult, aki a törzskönyvben (fő vagy melléktörzskönyv) tartott kancáját 2020. január 1. és 2020. június 30. között vemhesítette. A támogatás mértéke 80.000 forint/állategyed.

A tenyésztési programot végrehajtó lótenyésztők támogatásának részleteivel kapcsolatosan a Magyar Államkincstár a honlapján tett közzé egy tájékoztatót https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/kozlemenyek

Forrás: AM