0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tovább bővül és korszerűsödik a horgászszervezetek egységesedő eszközparkja

15 db Suzuki Vitara Hybrid AllGrip típusú személygépjármű fogja segíteni a MOHOSZ tagszövetségeiben dolgozó kollégák mindennapi munkáját.

2016 január elsejétől új időszámítás kezdődött a magyar sporthorgászatban. Ekkor szűnt meg a kereskedelmi halászat, egyben 2030-ig a jelentősen átalakult és feladataiban kibővült Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) lett a legtöbb állami vízterület haszonbérlője.

Az Agrárminisztérium a horgászszövetséggel, mint közfeladat-ellátó és stratégiai partnerével a megkötött szerződéseken keresztül a „halgazdálkodási feladatok támogatása” fejezeti előirányzatból, valamint az állami horgászjegy bevételek átengedésével 2016-tól kiemelten támogatja a MOHOSZ munkáját.

A sikeresen lezárt OHSZK ( Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ) közbeszerzési eljárások, majd szerződéskötések után már eddig is több ütemben került sor a halőrzést támogató technikai eszközök, valamint az egyenruhák átadására, továbbá a vízparti környezet karbantartását támogató és a vízminőséget megóvó-javító eszközök soha nem látott mértékű beszerzésére. Így például 2020 elején közel 300 millió forint összértékben kistraktor, mulcsozó, gazvágó gép, fűkasza, láncfűrész, levegőztető, aggregátor és szivattyú került beszerzésre és átadásra a horgászszervezetek részére, melyek beszerzéséhez a MOHOSZ 50 % illetve 70 %-os támogatást nyújtott. Emellett három ütemben 57 db Toyota Hilux halőri terepjáró került átadásra, amelyek a halőrök munkáját segítik, mobilitásukat növelik. 

Kedden Zambó Péter agrárminisztériumi államtitkár és dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott jelenlétében dr. Szűcs Lajos elnök által átadott 15 darab Suzuki Vitara Hybrid AllGrip típusú személygépjármű az Agrárminisztérium és a MOHOSZ támogatásával elsősorban a MOHOSZ tagszövetségeiben dolgozó ügyvitelt támogató kollégák mindennapi munkáját fogja segíteni.

A beszerzés értéke bruttó 101.117.250 Ft és a sikeresen pályázó horgászszervezetek az árhoz 50 %-os támogatást, valamint OHSZK flottaüzemeltetési hátteret kapnak. Ezen beszerzéssel egy újabb jelentős lépés történt a horgászat és horgásztatás ügyviteli rendszerének, technikai és arculati fejlesztésének tárgyában.  

A következő napokban folyamatosan történnek az egyéb átadások, így a mai eseményen bemutatott szintén egyedi kialakítású, kiegészítőkkel felszerelt, terepen is jól használható Piaggio Typhoon tipusú halőri robogó, melyből a MOHOSZ a következő hetekben 41 darabot ad át a horgászszervezetek számára. A továbbiakban még 43 darab univerzális utánfutó és 18 darab, a meglévő halőri szolgálati terepjárókra kerülő járműfelépítmény  is eljut a felhasználókhoz. Ezen eszközök értéke összesen 63,5 millió Ft, szintén 50 %-os támogatás mellett. 

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség