0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Véleményével formálhatja a döntéshozatalt

A jelenlegi COVID-19-válsághelyzet jelentős terhet ró az EU agrár-élelmiszeripari ellátási láncára. Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) szeretné összesíteni a járvány hatását, ezért felmérést végez az élelmiszeripari lánc szereplői közt. A válaszok hozzájárulhatnak a megalapozott szakpolitikai döntésekhez.

A világjárvány terjedésének lassítására bevezetett intézkedések – köztük a karantén, a fokozott határellenőrzések és a gazdaság leállítása –  jelentősen befolyásolta, illetve befolyásolja az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc szereplőinek tevékenységét.

Az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontja (JRC) úgy véli, hogy a felmérés révén tisztább kép rajzolódik ki az agrár-élelmiszeripari ellátásban szereplő cégek ellenálló képességéről, korlátairól és válaszlépéseiről, amik támpontot adhatnak az uniós szakpolitikai döntéshozatalhoz.

A felmérés két időszakot ölel fel: a korlátozó intézkedések heteit, valamint az azt követő, helyreállítási, újranyitási időszakot. Kitér arra is, hogy a gazdasági szereplők milyen jövőbeli kilátásokkal számolnak, és milyen intézkedéseket várnak a piaci tevékenységek támogatásához. 

E kérdőív célcsoportját olyan vállalatok és vállalkozások (köztük kkv-k és gazdálkodók) alkotják, amelyek az agrár-élelmiszeripari ellátási lánc elsődleges termelési, forgalmazási, feldolgozási, nagykereskedelmi és kiskereskedelmi folyamataiban tevékenykednek.

A kérdőív ezen linken érhető el, a magyar nyelvet a képernyő jobb oldalán található ’’Languages’’ legördülő menüből lehet kiválasztani (a képernyőképen pirossal bekarikázva).

A kérdések megválaszolása kb. 25 percet vesz igénybe. A kérdőív kitöltésével a válaszadók hozzájárulnak ahhoz, hogy kellő mennyiségű következetes adatra támaszkodva alakítsák a szakpolitikát.

A kérdőív kitöltésének határideje 2020. szeptember 30.

A határidő lejártakor az anonimizált eredmények elérhető lesznek ezen a linken, hívja fel a figyelmet a FruitVeB.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu