0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Új betelepülőket keresnek a festői skót Rum szigetére

Szeretne gyönyörű tavak, világhírű whisky lepárlók és festői hegyvidék mellett élni? Itt a soha vissza nem térő lehetőség, hiszen a skóciai Rum szigetére új lakosokat keresnek. Az önkormányzat várja az érdeklődők jelentkezését.

Rum szigetén, mely Skócia északnyugati részén, a Hebrida tengeren található megfogyatkozott a lakosság, ezért sürgősen új betelepülőket keresnek. Új otthonok és munkahelyek várják az elszánt és új életet kezdeni szándékozókat.

Jelenleg 32 ember él a szigeten, köztük hat gyermek. A sziget jelenlegi lakosai nem akarják, hogy  földjük teljesen elnéptelenedjen, mert úgy tűnik, hogy a szigetlakók következő generációja nem hajlandó összekapcsolni jövőjét Rummal.

A sziget vezetői leginkább kisgyermekes családokat várnak, akik Rumban telepednének le, ezért környezetbarát otthont építenek és olyan foglalkoztatási lehetőségeket kínálnak, amelyek magukban foglalják a mezőgazdaságot, a gyermekgondozást és a turizmust.

A két hálószobás házak Kinloch falu szélén találhatók, ahonnét lenyűgöző kilátás nyílik a Rum Cuillin hegységre.

A sziget hivatalos weboldalán található felhívás szerint Rum sziget olyan dinamikus személyeket és családokat keres, akik nyitottak arra, hogy a szigeten telepedjenek le. „A fiatal családok mindig jelentősen hozzájárulnak az izolált közösségekhez, tehát ha kisgyermekeik vannak, akkor egy csodálatos szigetet találnak, ahol játszhatnak és tanulhatnak, és így a gyermekes jelentkezők kedvező elbírálásban részesülnek.” – olvasható.

A jelentkezéseket ez év augusztus 28-ig várja a helyi önkormányzat.

A Rum egy festői sziget, amely a Belső-Hebridák szigetcsoportjához tartozik. Területe kb. 104 négyzet kilométer a sziget legmagasabb csúcsa az Askival, amely 812 méterrel emelkedik a tenger szint fölé. A 18. és 19. század fordulóján a népesség több mint 400 fő volt. Amikor nagyüzemi juhtenyésztést alakítottak ki a lakosság zöme elhagyta a szigetet és kivándorolt ​​Kanadába. 1888 és 1957 között a sziget az angol Bullough családhoz tartozott, akik felépítették a ma is látványos Kinloch kastélyt és a körülötte lévő birtokot. A 20. század közepén a brit kormány megvásárolta a szigetet, és természetvédelmi területté nyilvánították.  

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu