0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Biogyógyszergyártó céget vásárol a Nestlé

A Nestlé felvásárlási ajánlatot tett és teljes tulajdonjogot kíván szerezni az Aimmune Therapeutics földimogyoróallergia-kezeléssel foglalkozó gyártó felett.

Az édességgyártó óriás pontosan 2 milliárd dollárt (1,7 milliárd eurót) tervez fizetni annak érdekében, hogy teljes tulajdonjogot szerezzen az Aimmune Therapeutics felett. A svájci cég egyébként már kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik a társaságban, miután korábban 473 millió dollárt fektetett az Aimmune-ba. – írja a storeinsider.hu

A KitKat csokoládéjairól és a Nescafe instant kávéjáról ismert Nestlé 2011-ben hozta létre a Nestlé Health Science-t (NHS), hogy új üzletágában ötvözze az élelmiszerek és a gyógyszerek területét.

A gyógyszergyártó Palforzia nevű földimogyoró-allergiát kezelő készítménye, 1 milliárd dollár (840 millió euró) értékesítési potenciállal rendelkezik. A gyógyszer szedését nemrégiben gyermekek részére is engedélyezték az USA-ban.

A Nestlé becslései szerint világszerte akár 240 millió ember szenved ételallergiában, a földimogyoró-allergia a leggyakoribb, és az Aimmune-val megelőzési, diagnosztikai és orvosi kezelési lehetőségeket kínál majd.

A Nestlé közleményében írta, hogy 2,6 milliárd dollárra (2,2 milliárd euróra) becsüli a kaliforniai székhelyű biogyógyszergyártó céget, amellyel 2016 óta dolgozik együtt és amelyben már körülbelül 25,6% -os részesedéssel rendelkezik.

Forrás: storeinsider.hu